Cresc indemnizaţiile veteranilor de război

Ministrul Mircea Duşa a anunţat că indemnizaţiile veteranilor de război vor creşte, ca o recunoaştere a ceea ce au făcut pentru ţară.

Adăugat: 28 Aprilie 2015
Ultima actualizare:28 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Ziua Veteranilor de Război
trimite pe mail

Ministrul Apărării Mircea Duşa a anunţat că executivul va adopta miercuri o ordonanta de urgenţă prin care indemnizaţiile veteranilor de razboi vor creşte.

Toţi veteranii de razboi vor fi înaintaţi in grad, iar cu ocazia zilei acestora din 29 aprilie vor fi organizate ceremonii militare în toate marile garnizoanele din ţară, a afirmat într-un interviu acordat in exclusivitate RRA, Mircea Dusa.

"Mai sunt în viaţă 20.000 de veterani de război. Ca o recunoaştere a ceea ce au făcut pentru ţară, Ministerul Apărării Naţionale împreună cu Ministerul Afacerilor Interne, cu Ministerul Muncii, vom aproba în Guvern miercuri, chiar în 29 aprilie, o ordonanţă de urgenţă prin care vom mări indemnizaţiile veteranilor de război. În acelaşi timp, i-am propus preşedintelui României şi a aprobat acest lucru prin decret, să avanseze în grad câţiva generali veterani de război şi eu ca ministru al Apărării Naţionale, în conformitate cu legea, prin ordin, am avansat în grad toţi veteranii de război până la gradul de colonel", a spus Duşa.

Proiectul a fost elaborat de Ministerul Apărării Naţionale şi de Ministerul Afacerilor Interne. 

2015 este anul veteranilor de război, la 70 de ani de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial.

Astăzi, Ministerul Apărării Naţionale în parteneriat cu Radioul public si Televiziunea Română organizeaza în aula Alexandru Ioan Cuza a MApN un spectacol dedicat veteranilor, răniţilor, invalizilor şi urmaşilor celor decedaţi în cel de-al doilea război mondial.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
28 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza