Craiova va avea bază aeriană SMURD

Ministrul Sănătăţii, Raed Arafat, a anunţat că o nouă bază aeriană de salvare SMURD va fi înfiinţată la Craiova, urmând să-şi înceapă activitatea la sfârşitul acestei săptămâni.

Adăugat: 4 Decembrie 2012
Ultima actualizare:4 Decembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul a aprobat, marţi, înfiinţarea unei noi baze aeriene de salvare, la Craiova, prin repartizarea unui elicopter care va asigura asistenţa medicală de urgenţă în zona de sud a ţării, respectiv în judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea şi Teleorman.

Ministrul Sănătăţii, doctorul Raed Arafat, a anunţat, marţi, după şedinţa Guvernului, că noua bază aeriană de salvare SMURD de la Craiova va deveni operaţională la sfârşitul acestei săptămâni.

Totodată, el a mai spus că la baza SMURD din Craiova va fi trimis un elicopter achiziţionat în cursul acestui an de Ministerul Sănătăţii şi care a sosit în ţară cu o lună în urmă.

"Dispunerea raţională a punctelor de operare în teritoriu duce la eliminarea, în mare parte, a dificultăţilor întâmpinate la traversarea lanţurilor muntoase şi vine în sprijinul comunităţilor din aceste zone. Prin înfiinţarea noilor puncte de operare, se realizează, practic, operaţionalizarea la întregul teritoriu naţional", a declarat Raed Arafat.

Personalul medical pentru această activitate va proveni din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, aflat în administrarea Ministerului Sănătăţii, iar personalul tehnic şi piloţii vor fi asiguraţi de către Inspectoratul General de Aviaţie.

Conform Ministerului Sănătăţii, operarea, funcţionarea şi finanţarea asistenţei de urgenţă acordate cu elicopterul sunt acoperite din fonduri de la bugetul de stat.
    
Anul trecut, Ministerul Sănătăţii a încheiat procedurile pentru achiziţionarea a şase elicoptere dotate pentru transportul pacienţilor.
    
Ministrul Arafat a precizat că Executivul îşi propune să deschidă până în 2014 trei baze noi în România, pe lângă cele existente, de la Mureş, Bucureşti, Arad şi Iaşi.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
4 Decembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza