Costin Borc susţine schimbarea funcţionarilor din achiziţiile publice odată la trei ani

Vicepremierul Costin Borc este de părere că funcţionarii publici din domeniul achiziţiilor ar trebui schimbaţi odată la trei ani, după modelul angajaţilor companiilor multinaţionale.

Adăugat: 13 Iulie 2016
Ultima actualizare:13 Iulie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Costin Borc, vicepremier, ministrul Economiei
trimite pe mail

Costin Borc consideră că astfel ar putea fi evitate situaţiile în care între angajaţii serviciilor de achiziţii şi vânzători se creează relaţii personale.

"Eu nu am văzut un funcţionar public sau un angajat al unui serviciu de achiziţii din cadrul unei primării sau din cadrul unei instituţii publice care să îşi schimbe slujba la fiecare 3 ani. Se creează inerent nişte relaţii personale între achizitori şi vânzători. Implicit, vrem sau nu vrem, ele există şi ele trebuie, încet-încet rupte", a spus Borc.

La dezbaterea la care a participat azi şi care a fost organizată de Ministerul Justiţiei pe tema stransparenţei serviciilor publice, vicepremierul Costin Borc a subliniat şi importanţa bazelor de date.

De asemenea, vicepremierul susţine că o analiză corectă ar permite compararea costurilor aceluiaşi serviciu plătit de la buget în diferite oraşe ale ţării şi, implicit, evitarea fraudelor.

"O decizie de business poate sa fie proasta, dar nu neaparat ilegala. Sunt manageri care nu sunt niste manageri buni si care vor fi penalizati pentru proasta lor performanta prin a-si pierde slujbele, dar care nu iau neaparat niste decizii ilegale", a mai afirmat Borc.Autor:
Daniela Mănuţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
13 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza