Corupţia şi politicile de asistenţă socială "nu vor rezolva problema sărăciei"

Corupţia, lipsa unei viziuni pentru crearea de locuri de muncă durabile şi politicile de asistenţă socială nu vor rezolva problema sărăciei, consideră premierul Dacian Cioloş.

Adăugat: 18 Octombrie 2016
Ultima actualizare:18 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dacian Cioloș la conferința Incluziune socială și Pachetul Anti-sărăcie
trimite pe mail

Sărăcia este rezultatul corupţiei şi al modului în care sunt alocate resursele publice, a declarat premierul Dacian Cioloş la o dezbatere pe tema pachetului anti-sărăcie, organizată la Palatul Victoria.

La întâlnirea, la care participă miniştri din cabinet şi reprezentanţi ai Comisiei Europene şi ai Băncii Mondiale, cei prezenţi au vorbit despre necesitatea elaborării unor programe, care să îi sprijine pe cei marginalizaţi, care trăiesc la limita extremă a sărăciei şi nu au nicio şansă în societate.

Corupţia, lipsa unei viziuni pentru crearea de locuri de muncă durabile şi politicile de asistenţă socială nu vor rezolva problema sărăciei, consideră premierul Dacian Cioloş.

În opinia sa, această problema nu trebuie tratată cu indiferenţă, ci prin programe îndreptate chiar spre acele categorii sociale aflate la limita extremă a sărăciei.

"Atâta vreme cât nu o să fim în măsură să trecem peste un comportament care favorizează corupţia nu putem eradica nici sărăcia într-un mod structural", a spus Dacian Cioloş.

Susţinerea financiară a persoanelor sărace, o investiţie în viitor

Şi ministrul muncii, Dragoş Pîslaru, s-a pronunţat pentru decuplarea de la agenda socială anterioară, în favoarea unei agende care să trateze problemele sociale reale.

În opinia sa, susţinerea financiară a persoanelor sărace nu reprezintă o cheltuială, ci o investiţie în viitor.

"Asistenţa socială nu înseamnă că dai bani unor oameni leneşi din nişte zone rurale, care oricum nu vor să muncească. Este vorba ca în fiecare dintre noi, acolo unde suntem, că suntem în mediul guvernamental, în teritoriu, în asistenţa socială, în ONG-uri, trebuie să ne facem treaba pentru a-i trage după noi pe cei care sunt marginalizat în acest moment şi nu au şanse", a susținut Dragoş Pîslaru.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza