Corupţia şi frauda nu pot fi eradicate

Corupţia şi frauda sunt fenomene care nu pot fi eradicate, consideră participanţii la Conferinţa Naţională de Antifraudă şi Anticorupţie.

Adăugat: 20 Martie 2017
Ultima actualizare:20 Martie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Corupţia şi frauda sunt fenomene care nu pot fi eradicate, însă companiile trebuie să facă tot posibilul pentru a limita aceste fenomene, consideră participanţii la Conferinţa Naţională de Antifraudă şi Anticorupţie, organizată azi la Bucureşti.

Pentru limitarea fenomenelor de corupţie trebuie identificate riscurile din interiorul fiecărei organizaţii, a declarat Steven Dewulf, profesor de drept penal în Belgia. 

"Pe de o parte, poate fi vorba de o obligaţie legală, deoarece în anumite state există legi care solicită existenţa unui proces de analiză a riscului şi a unui plan de conformare în raport cu această analiză. În alte state, deşi nu există o astfel de obligaţie, sunt anumite domenii specifice pentru care se cere analiza de risc şi conformarea. Spălarea banilor este un astfel de risc, existând deja de foarte mulţi ani regulamente prin care se solicită tot mai multor entităţi să aibă programe de combatere a acestui fenomen", a spus Steven Dewulf.

Deşi derularea unui program de identificare a riscurilor de fraudă poate părea costisitor, lipsa acestui tip de instrument presupune costuri mai ridicate, legate inclusiv de reputaţia companiei în cauză, au mai spus participanţii la conferinţa pe care a urmărit-o reporterul RRA, Iulian Olescu
 Autor:
Iulian Olescu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
20 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza