Corul de Copii Radio, pe scena de la München

Finala concursului de la München, unde participă și Corul de Copii Radio, va putea fi ascultată de la ora 20:00 pe frecvenţele Radio România Muzical şi Radio România Cultural.

Adăugat: 11 Octombrie 2015
Ultima actualizare:11 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Mai sunt câteva ore până la finala uneia dintre cele mai importante competiţii internaţionale pentru ansambluri corale de amatori "Let the Peoples Sing", care se desfăşoară la München.

La concursul cu o istorie de peste o jumătate de veac, organizat sub egida Uniunii Europene de Radio, participă şi Corul de Copii Radio, dirijat de Voicu Popescu.

Adina Dragomir, de la Radio România Cultural, i-a întrebat pe câţiva dintre corişti cum privesc această competiţie:

-: Avem mult mai multă sensibilitate decât ceilalţi, pentru că ei se bazează pe forţe, şi mişcări, şi impact. Însă noi cred că ajungem la inimile spectatorilor.

Reporter: Sunt curioasă dacă tu crezi că un astfel de concurs te schimbă în vreun fel?

-: M-a făcut mult mai dornică să vin la cor şi să învăţ piese noi.

-: Concursul, într-adevăr, e o experienţă. Chiar dacă nu o să plecăm cu niciun premiu de aici, am plecat cu o experienţă necesară, să ne dorim mai mult.

Reporter: De ce crezi tu că este importantă participarea voastră la Munchen la un astfel de concurs?

-: Trebuie să dezvoltăm imaginea României.

Finala concursului de la München va putea fi ascultată de la ora 20:00 pe frecvenţele Radio România Muzical şi Radio România Cultural.

Pentru prima dată concursul este difuzat live şi pe internet pe site-urile RadioRomaniaCltural.ro şi Romania-Muzical.ro, atât audio cât şi video.Autor:
Radio România
Editor:
Luminita Voinea
Adăugat:
11 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza