Corpul de Control al Guvernului face verificări la Ministerul Economiei

Verificările vin în contextul în care în spaţiul public au apărut acuzaţii cu privire la proasta gestionare a participării firmelor româneşti la Târgul Industriei Alimentare de la Paris.

Adăugat: 20 Octombrie 2016
Ultima actualizare:20 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Corpul de Control al guvernului face verificări la Ministerul Economiei în legătură cu participarea României la Târgul Industriei Alimentare de la Paris.

Inspectorii vor să afle ce demersuri a făcut ministerul în acest sens, după ce în spaţiul public au apărut acuzaţii cu privire la proasta gestionare a participării firmelor româneşti la târg şi la faptul că Ministerul Economiei nu ar fi ajutat micile companii din România să ajungă la evenimentul din capitala Franţei. Florentina Varga urmăreşte acest subiect.

Doar 36 de producători au acceptat să participe la Târg pe cheltuiala proprie, deşi ministerul într-un comunicat precizează că societatea organizatoare desemnată şi-a declinat capacitatea de a organiza în bune condiţii şi nu a semnat contractul de atribuire.

Ştefan Pădure, Asociaţia pentru Promovarea Alimentului românesc: Am încercat organizare de criză. A fost o mare ruşine şi o mare umilinţă. Pagubele de imagine generate de această prezenţă umilă sunt greu de cuantificat.

Reporter: Legislaţia e de vină sau partea umană?

Ştefan Pădure: Zona care învârte banii. Adică zona de achiziţii şi juridic nu finalizează licitaţiile şi nu încheie contractele. Cred că răspunsul este foarte uşor.

Ministrul de resort Costin Borc a recunoscut pe pagina sa de Faceboock că standurile româneşti nu au fost aşa cum ar fi trebuit să fie şi îşi cere scuze "faţă de cei pe care i-am supărat sau i-am enervat cu birocraţia din minister".

Mai mult decât atât, Corpul de Control al premierului anchetează acuzaţiile producătorilor.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza