Cornel Ştirbeţ susţine regionalizarea României în 14 regiuni

Cornel Ştirbeţ este candidatul Alianţei România Dreaptă pentru un mandat de deputat în colegiul 1 Sibiu şi propune un proiect de lege privind reorganizarea administrativă a ţării în regiuni, cu păstrarea actualelor judeţe.

Adăugat: 19 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:19 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Potrivit corespondentului RRA Carmen Vulcan, reprezentantul opoziţiei  precizează că această împărţire trebuie făcută din 2013 iar regiunea Sibiu ar urma să mai cuprindă judeţele Alba şi Mureş.

Deputatul PDL speră ca prin acest proiect să-i convingă pe sibieni să-i mai acorde un mandat de deputat.

Știrbeț susţine regionalizarea României în 14 regiuni şi dă asigurări că proiectul său a fost bine primit de președintele Traian Băsescu și de premierul Victor Ponta, fiind dealtfel singura soluție concretă privind regionalizarea.

Sibiul ar deveni în urma acestei legi zonă metropolitană ce ar coordona o regiune formată din actualele județe Sibiu, Alba și Mureș.

"Atât preşedintele cât şi premierul s-au pronunţat public cu privire la acest subiect. Premierul s-a angajat chiar ca regiunile să devină funcţionale începând cu 1 ianuarie 2014, dată la care începe şi noul ciclu financiar al Uniunii Europene. În acest context, lupta pentru a deveni capitală regională va fi una foarte aprigă. Oraşele vor deveni centre de dezvoltare economică şi socială pentru întreaga regiune, cu un statut special, organizate în zone metropolitane", a declarat Știrbeț.

Deputatul PDL trece la capitolul "avantaje" atragerea mai multor fonduri europene, reducerea corupţiei şi a birocraţiei şi cheltuirea mai eficientă a banilor publici.
 Autor:
Carmen Vulcan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
19 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza