Corlăţean: PNL şi PC să înţeleagă gestul de curaj politic al lui Ponta

Minsitrul de Externe, Titus Corlăţean, susţine că numirile pe care premierul Ponta le-a făcut pentru şefii Parchetelor reprezintă un gest de curaj politic care poate face din România un pol câştigător în Europa.

Adăugat: 6 Aprilie 2013
Ultima actualizare:6 Aprilie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Titus Corlăţean le-a adresat sâmbătă un apel partenerilor din Uniunea Social Liberală să înţeleagă şi să respecte propunerile pe care Victor Ponta le-a făcut în calitate de ministru interimar al Justiţiei pentru şefia parchetelor.

"Liberalii şi conservatorii, prietenii noştri din Uniunea Social Liberală, ar trebui să înţeleagă lucid şi corect gestul de curaj politic pe care l-a făcut domnul Victor Ponta. Este un gest care poate face din România un pol câştigător într-o zonă a Europei frământată de convulsii. Suntem lângă Grecia, o ţară care a traversat o criză economică de proporţii iar la putere au ajuns partide populiste sau de factură neonazistă, suntem lângă Cipru, unde criza a lovit puternic în ultimele zile, suntem lângă Bulgaria, unde oamenii ajunşi în pragul disperării au ajuns să îşi dea foc pe stradă. România astfel poate încheia în mod câştigător şi demn un act de normalitate şi poate fi privită ca un partener serios de restul lumii", a spus Corlăţean, potrivit Agerpres.

Corlăţean a mai vorbit despre principiile Uniunii Social Liberale şi a susţinut că niciodată PSD nu va încălca regulile care au fundamentat această construcţie politică.

"Menţionăm că Partidul Social Democrat totdeauna şi-a respectat partenerii de alianţă şi reiterăm faptul că în 2014 Crin Antonescu va fi susţinut de PSD pentru preşedinţia României iar Victor Ponta va conduce cu succes guvernarea USL. Noi am fost întotdeauna corecţi, mai ales în momentul când s-a format USL, ne amintim ponderea celor două partide, cât era PSD şi cât era PNL, dar noi, PSD, am fost de acord cu principiul parităţii, indiferent de acea pondere", a subliniat Corlăţean.

Titus Corlăţean a fost participat sâmbătă la conferinţa judeţeană a PSD Vâlcea.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
6 Aprilie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza