Corlăţean: Catherine Ashton, invitată la Reuniunea anuală a diplomaţiei româneşti

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean a anunţat că pe 27 august va avea loc Reuniunea anuală a diplomaţiei româneşti, la care va participa şi Înaltul Reprezentant al UE, Catherine Ashton.

Adăugat: 25 August 2014
Ultima actualizare:25 August 2014

Politica Romaneasca
Foto: Titus Corlăţean, ministrul de Externe
trimite pe mail

Potrivit acestuia la evenimentul din Bucureşti vor participa şi cei trei miniştri ai afacerilor externe: din Republica Moldova, Georgia şi Ucraina, ţări care fac parte din cadrul Parteneriatului Estic, state partenere care au semnat recent Acordul de asociere şi Acordul de liber-schimb.

Titus Corlăţean a mai afirmat, într-o conferinţă de presă, la care au mai fost prezenţi premierul Victor Ponta şi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, că cea de-a două temă a discuţiilor  au vizat evoluţiile legate de traseul european al Republicii Moldova , dar şi vizita apropiată a primului-ministru al României în Republica Moldova, cu o serie de proiecte şi priorităţi extrem de importante.

Şeful diplomaţiei române a mai precizat că, de asemenea, s-a mai discutat despre Ucraina şi "evoluţiile din Ucraina şi din spaţiul estic".

Am făcut - şi o spun pe scurt - o informare domnului prim-ministru în legătură cu convorbirea telefonică pe care am avut-o ieri cu omologul ucrainean, Pavlo Klimkin, care m-a informat şi a informat autorităţile române în legătură cu evoluţiile din Ucraina, în special din regiunile estice ale Ucrainei, în legătură cu concluziile vizitei cancelarului german, Angela Merkel, din 23 august, la Kiev, şi, de asemenea, perspectivele întâlnirii la nivel înalt de la Minsk din 26 august şi posibilităţile care ar putea apărea în legătură cu o soluţionare politică, paşnică a evoluţiilor dramatice din Ucraina de Est", a arătat Corlăţean.

Titus Corlăţean a mai spus că i-a informat atât pe premierul Ponta cât şi pe ministrul Apărării  în legătură cu pregătirea summitului NATO şi despre mandatul cu care  se prezintă România la acest "summit extrem de important".Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 August 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza