Corlățean, apel la înțelegere pentru locuitorii din Harghita și Covasna

Aflat la Miercurea Ciuc, ministrul Titus Corlățean a făcut un apel locuitorilor să încurajeze buna înţelegere, convieţuirea şi respectul reciproc.

Adăugat: 21 Septembrie 2014
Ultima actualizare:21 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Titus Corlățean, ministrul Afacerilor Externe
trimite pe mail

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a adresat un apel la înţelegere şi respect reciproc tuturor celor care trăiesc în Harghita şi Covasna şi a declarat că se impune sprijinirea identităţii româneşti în cele două judeţe cu mai multă forţă şi înţelepciune.

"Este nevoie să sprijinim şi identitatea românească mai bine şi cu mai multă forţă şi înţelepciune. Este bine să încurajăm, în acelaşi timp, aşa cum Înalt Preasfinţitul a ştiut să o facă în toţi aceştia ani, să încurajeze buna înţelegere, convieţuirea şi respectul reciproc. Pentru că românii de aici, din Harghita şi Covasna, şi ei au drepturi şi ei trebuie respectaţi şi ei fac parte din Ţara noastră Mamă, România, care trebuie să rămână, în continuare unitară, trebuie să rămână stabilă, cu pace şi înţelegere. Ori lucrurile astea le putem face şi cei mai înalţi în societate şi fiecare dintre noi şi chiar şi atunci cînd ne ducem drumurile noastre, indiferent că trăim în Muntenia, în Molvova sau alte părţi ale Ardealului, când ne facem drumurile, să treacă şi aici prin Harghita şi Covasna. Este şi un semnal de sprijin şi de întărire pentru românii de aici", a spus Titus Corlățean.

Ministrul Titus Corlăţean a făcut această declaraţie la Catedrala din Miercurea Ciuc, unde s-au celebrat două decenii de existenţă a Episcopiei Ortodoxe a Covasnei şi Harghitei.Autor:
Angela Bârsan
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
21 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza