Corlăţean: Am cerut ca liberalizarea vizelor cu SUA să fie pe lista de priorităţi a UE

Ministrul de externe, Titus Corlăţean, i-a solicitat Înaltului Reprezentant pentru afaceri externe şi politica de securitate al UE, Catherine Ashton, ca liberalizarea regimului de vize cu SUA pentru toate statele membre UE să fie o prioritate.

Adăugat: 1 Februarie 2013
Ultima actualizare:1 Februarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Miniştrii europeni de externe au discutat joi, la Bruxelles, despre priorităţile de politică externă ale noii Administraţii americane şi despre parteneriatul dintre Uniunea Europeană şi Statele Unite.

În context, ministrul de externe Titus Corlăţean i-a cerut şefei diplomaţiei europene, Catherine Ashton, să păstreze în prim-planul agendei europenilor problema liberalizării vizelor pentru Statele Unite pentru toţi cetăţenii Uniunii, inclusiv pentru români. 

"Am solicitat Înaltului reprezentant Catherine Ashton să menţină pe lista priorităţilor problema liberalizării regimului de vize pentru toate statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv pentru România şi am avut o reacţie favorabilă din partea doamnei Ashton, pentru că este la curent, ştie, am mai avut discuţii pe această temă şi acest subiect a fost adus constant în discuţiile pe care le-a avut cu partea americană. Aşteptăm ca acest lucru să continue. Pentru noi, (...) pentru cetăţenii români, asigurarea unui tratament egal, ca cetăţeni europeni, cu cetăţenii altor state ale Uniunii  Europene, deci accesul fără viză pe teritoriul american reprezintă un interes major", a declarat Corlăţean.

El a precizat că a folosit acest prilej pentru a sublinia, alături de omologii săi din statele baltice, "necesitatea ca SUA să fie consistent angajate, în gestionarea, împreună cu UE, a aspectelor care ţin de conflictele îngheţate din zona estică a Europei, începând cu Transnistria".Autor:
Luminiţa Apostol
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
1 Februarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza