Corina Creţu se întâlneşte cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea

Proiectele pe care municipalitatea vrea să le realizeze cu fonduri europene sunt subiectele de discuţie dintre comisarul european Corina Creţu şi primarul general Gabriela Firea.

Adăugat: 17 Martie 2017
Ultima actualizare:17 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Gabriela Firea, primarul general al Capitalei
trimite pe mail

Comisarul European pentru Politică Regională, Corina Creţu, se va întâlni, astăzi, cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, pentru discuţii pe marginea proiectelor pe care municipalitatea vrea să le realizeze cu fonduri europene, în condiţiile în care Bucureştiul poate atrage două miliarde de euro.

Printre proiectele avute în vedere de Primăria Capitalei se numără construirea unui spital şi a unei staţii de tratare a deşeurilor.

Ieri, comisarul european a subliniat necesitatea realizării de proiecte care să contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor, cum ar fi înlocuirea sau introducerea reţelelor de apă şi canal, până în anul 2020, în toate zonele ţării.

De asemenea, România poate accesa fonduri europene pentru modernizarea a 280 de spitale şi unităţi sanitare, însumând 250 de milioane de euro, a mai spus, la Bucureşti, comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu. 

"Am primit asigurări că deja a avut loc o întâlnire de lucru între Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Dezvoltării regionale. S-a vorbit de 42 de spitale judeţene pentru a fi reabilitate şi extinse. De asemenea, mă interesează să îi ajutăm pe cei săraci, pe cei dezavantajaţi, pe cei aflaţi în zonele rurale să aibă acces direct la servicii de sănătate de calitate şi, din acest punct de vedere, vom analiza împreună harta nevoilor sociale, să vedem unde, cum cât vom investi", a spus Corina Creţu.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
17 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza