Corina Creţu: România nu a accesat până acum fonduri europene

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, şi-a exprimat îngrijorarea că ţara noastră nu a cheltuit niciun euro din banii alocaţi pentru perioada 2014-2020, deşi de la Bruxelles există tot sprijinul.

Adăugat: 6 Mai 2016
Ultima actualizare:6 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Corina Creţu, comisar european
trimite pe mail

Corina Creţu: "Suntem în al treilea an şi, într-adevăr, România nu a accesat până acum fonduri europene. Eu sunt responsabilă pentru Fondul de coeziune şi Fondul de dezvoltare regională. În ceea ce priveşte aceste fonduri aşteptăm ca în maxim în luna mai România să desemneze în mod formal autorităţile de management şi control, pentru că fără această desemnare, practic, nu vom putea rambursa nici o plată pentru perioada 2014-2020", a spus Corina Creţu.  

Sistemul de sănătate, sector critic al României

De asemenea, Corina Creţu s-a referit şi la sistemul de sănătate despre care a afirmat că rămâne unul dintre sectoarele critice ale României.

Aceasta a adăugat că sănătatea în România ar avea nevoie urgentă de fondurile europene puse la dispoziţie pentru exerciţiul bugetar 2014-2020,

Comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu, a mai vorbit azi şi despre modul în care Comisia Europeană intenţionează să sprijine sistemul de sănătate din ţara noastră.

"În planurile noastre comune, agreate de Comisia Europeană şi Guvernul României, intenţionăm ca în perioada 2016 - 2020 să susţinem 280 de proiecte în domeniul sănătăţii în comunităţile locale, 35 de unităţi de urgenţă în spitalele judeţene, dar şi cele trei spitale regionale. Existenţa acestor fonduri nu este suficientă, aşteptăm ca autorităţile naţionale şi locale să asigure, înainte de a demara toate aceste proiecte, toate condiţiile pentru a derula respectivele investiţii", a mai spus ea.

Corina Creţu s-a aflat astăzi în judeţul Bistriţa-Năsăud, ocazie cu care a vizitat Policlinica Bistriţa şi Spitalul Judeţean de Urgenţă.

Cu o zi în urmă, Corina Creţu a fost în vizită la Cluj Napoca, însoţită de ministrul Dezvoltării, vicepremierul Vasile Dâncu.

Acesta a declarat, la rândul lui, că guvernul lucrează la simplificarea procedurilor pentru absorbţia fondurilor comunitare şi şi-a exprimat convingerea că, pornind de la această premisă, în anii următori, România ar putea înregistra o explozie în atragerea de bani europeni.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
6 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza