Corina Creţu: România are o rată de absorbţie de 0% a fondurilor europene

Comisarul european Corina Creţu precizează că până în momentul de faţă România are o rată de absorbţie de 0% a fondurilor europene din exerciţiul bugetar 2014-2020.

Adăugat: 2 August 2016
Ultima actualizare:2 August 2016

Politica Romaneasca
Foto: Corina Creţu, comisar european
trimite pe mail

Comisarul european pentru politica regională, Corina Creţu, îşi exprimă îngrijorarea privind startul lent al României în implementarea proiectelor europene pentru perioada 2014-2020.

Într-un comunicat, Corina Creţu precizează că până în momentul de faţă România are o rată de absorbţie de 0% a fondurilor europene din exerciţiul bugetar 2014-2020.

România primeşte a 3-a alocare ca mărime, după Polonia şi Italia, pentru dezvoltare urbană durabilă, Guvernul României hotărând ca 20% din totalul fondurilor europene alocate în actuala perioada de programare să fie administrate direct de catre aleşii locali.

Mai exact, 39 de oraşe reşedinţe de judeţ vor gestiona direct o mare parte a fondurilor europene pentru o dezvoltare urbană sustenabilă, având un rol major în implementarea politicii de coeziune.

Pentru a ajuta oraşele din România să profite din plin de oportunitatea ce li se oferă, Corina Creţu anunţă că împreună cu DG Regio va organiza la Bucureşti, la începutul lunii octombrie, un eveniment special dedicat promovării tuturor acestor oportunităţi la care vor fi invitaţi atât primarii celor 39 de oraşe din România, cât şi primari ai altor capitale europene.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
2 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza