Corina Creţu recomandă un plan general pentru infrastructura de transport

Comisarul european Corina Creţu a primit asigurări din partea autorităţilor române că Planul General de Transport va fi adoptat până la sfâşitul acestei luni.

Adăugat: 6 Septembrie 2016
Ultima actualizare:6 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Corina Creţu, comisar european
trimite pe mail

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, le recomandă autorităţilor de la Bucureşti să adopte cât mai curând un plan general privind infrastructura de transport din România, necesar pentru o utilizare mai eficientă a fondurilor de la bugetul comunitar.

Comisarul european s-a întâlnit ieri, la Bruxelles, cu ministrul transporturilor, Petru Buşe, căruia i-a transmis preocuparea Comisiei Europene faţă de folosirea fondurilor europene în acest domeniu.

Corina Creţu a remarcat progresele făcute de ţara noastră în ultimul timp, dar a spus că aproape jumătate din cele peste 30 de proiecte majore de infrastructură cu finanţare europeană, adoptate în perioada 2007-2013, nu vor fi terminate la timp.

Ea a precizat că s-a reuşit însă eşalonarea acestor proiecte, astfel încât fondurile europene de aproape 2 miliarde de euro din perioada 2014-2020 să le acopere co-finanţarea.

Comisarul european a mai spus că a primit asigurări din partea autorităţilor române că Planul General de Transport va fi adoptat până la sfâşitul acestei luni.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
6 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza