Corina Creţu: Prioritate absolută, absorbţia fondurilor europene

Comisarul European pentru Politică Regională, Corina Creţu, a pledat pentru stabilitate la nivelul autorităţilor care gestionează fondurile europene, ca o condiţie pentru o absorbţie mai bună a banilor pe care România îi are la dispoziţie.

Adăugat: 21 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:21 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Corina Creţu, comisar european pentru politici regionale
trimite pe mail

Aflată într-o vizită la Bucureşti, Corina Creţu s-a pronunţat şi pentru o reformă a administraţiei publice,

La conferinţa comună cu premierul Cioloş, Corina Creţu, a precizat că în acest moment, prioritatea absolută este creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene alocate României pentru perioada 2007-2013.

Ea a atras atenţia că în cele şase săptămâni rămase până la sfârşitul anului, România are nevoie de stabilitate la nivelul autorităţilor de management, pentru a reuşi să remită Comisiei Europene documentele necesare decontării unor sume de bani.

Comisarul european apreciază că, pentru creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene pentru perioada 2014-2020 este nevoie de profesionalizarea administraţiei publice.

"Capacitatea administrativă este, în opinia mea, mai importantă şi decât banii. În multe state membre am avut bani, aşteaptă banii la Bruxelles, dar nu a existat capacitatea de a avea proiecte mature şi de a absorbi aceşti bani",a spus Creţu.

Comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu, a discutat ieri şi cu viceprim-ministrul Vasile Dâncu despre modalităţile prin care poate fi accelerată absorbţia fondurilor europene până la sfârşitul anului.

De asemenea, Corina Creţu a avut o întâlnire cu ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, în cadrul căreia a abordat inclusiv problema finanţării din fonduri europene pentru demararea construcţiei spitalelor regionale din Iaşi, Craiova şi Cluj Napoca.Autor:
Alin Şerbănescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
21 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza