Corina Creţu: Politica de coeziune a asigurat 300 de miliarde euro investiţii

Politica de coeziune a Uniunii Europene şi rezultatele acesteia reprezintă tema unei conferinţe care are loc, astăzi, la Sofia şi la care este prezentă şi Corina Creţu, comisar european pentru Politică Regională.

Adăugat: 16 Iunie 2016
Ultima actualizare:16 Iunie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Corina Creţu, comisar european pentru politică regională-arhivă foto
trimite pe mail

La conferinţă participă Comisarul European pentru Politică Regională, Corina Creţu, şi premierul bulgar, Boiko Borisov.  

În alocuţiunea sa, la inaugurarea conferinţei Comisarul pentru Politică Regională, Corina Creţu, a declarat că, în perioada 2007-2013, politica de coeziune a asigurat 300 de miliarde euro investiţii.

Au fost create un milion de noi locuri de muncă.

Şapte milioane de cetăţeni ai Uniunii au primit sisteme noi de aprovizionare cu apă şi de prelucrare a deşeurilor, au fost modernizate 250. 000 de companii mici şi mijlocii. 

Peste 70% din investiţiile publice în ţări precum Bulgaria şi România sunt realizate astăzi cu fonduri europene.

Din acest punct de vedere, dezvoltarea nu este posibilă fără accelerarea realizării unor astfel de proiecte - a spus Creţu.

Primul ministru Boiko Borisov a vorbit despre rezultatele obţinute de Bulgaria. Metroul din Sofia, realizat în proporţie de 80% cu finanţare europeană, este folosit zilnic de jumătate de milion de călători.

Zeci de proiecte în sectorul apelor şi a prelucrării deşeurilor au contribuit la îmbunătăţirea mediului în oraşele bulgare.Autor:
Petio Petkov, Bulgaria
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
16 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza