Corina Creţu: Palatul Patriarhiei, un proiect de restaurare de succes

Comisarul european Corina Creţu a vizitat Palatul Patriarhiei Române din Bucureşti, consolidat şi restaurat cu 19 milioane de euro din fonduri europene.

Adăugat: 8 Mai 2017
Ultima actualizare:8 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Corina Creţu. Sursa: facebook.com/CorinaCretu
trimite pe mail

Palatul Patriarhiei Române din Bucureşti, clădire inclusă, în prezent, în circuitul turistic, este un proiect de restaurare de succes, spune comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu.

Ea a vizitat, azi, edificiul consolidat şi restaurat cu 19 milioane de euro din fonduri europene, ceea ce a reprezentat 98 % din valoarea totală a lucrărilor, şi a avut discuţii cu Patriarhul Daniel, care a subliniat nevoia simplificării legislaţiei, pentru accesarea mai rapidă a banilor comunitari destinaţi conservării şi consolidării patrimoniului cultural.

Palatul Patriarhiei găzduieşte, în prezent, un muzeu şi spaţii destinate organizării de conferinţe şi evenimente culturale, notează reporterul Radio România Actualităţi, Remus Rădulescu.

Comisarul european Corina Creţu lansează, în scurt timp, la Bucureşti, o campanie de promovare a proiectelor europene de succes, în cadrul ediţiei 2017 a "Caravanei fondurilor structurale".
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
8 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza