Corina Crețu îndeamnă România să accelereze implementarea proiectelor cu bani europeni

Comisarul Corina Creţu a explicat că în perioada următoare se decide o primă formă a viitorului buget multianual al Uniunii post 2020, iar politica de coeziune va înregistra schimbări şi reforme.

Adăugat: 30 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:30 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Corina Creţu, comisar european
trimite pe mail

Prezentă zilele acestea la Bucureşti, comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu, va discuta astăzi la Palatul Victoria cu noul premier, Viorica Dăncilă, despre absorbţia fondurilor europene.

Corina Creţu a participat ieri la o conferinţă unde a îndemnat România să accelereze implementarea proiectelor cu bani europeni.

Şi guvernatorul Băncii Naţionale a vorbit despre avantajele fondurilor comunitare şi a arătat că în ultimii 10 ani au intrat în România 45 de miliarde de euro, sub această formă.

Comisarul Corina Creţu a explicat că ţara noastră are opt regiuni, din care doar cea a Bucureştiului este de tranziţie şi există prea multe autorităţi locale de toate felurile, în timp ce în alte ţări este câte o autoritate de administrare pentru fiecare regiune, iar Comisia Europeană discută direct cu aceasta.

Şi Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, a avertizat că fără fondurile europene România ar rămâne fără o sursă esenţială de capital, adică tocmai ce lipseşte cronic la noi în ţară.

"Este nevoie să ne orientăm spre o creştere mai degrabă calitativă şi nu doar cantitativă. Ea, această creştere să determine inclusiv o convergenţă a structurilor de producţie, a dotării cu infrastructuri şi să nu ne gândim numai la creşterea veniturilor în perioada imediat următoare", a spus Mugur Isărescu.

Comisarul Corina Creţu a explicat că în perioada următoare se decide o primă formă a viitorului buget multianual al Uniunii post 2020, iar politica de coeziune va înregistra schimbări şi reforme.

"Cel de-al şaptelea raport privind politica de coeziune demonstrează foarte clar că o calitate scăzută a actului de guvernare, o capacitate administrativă scăzută a autorităţilor împiedică dezvoltarea economică, de aceea în orice ţară avem nevoie de continuarea reformelor structurale, în relaţie directă cu agenda de reforme a Uniunii Europene", a susținut Corina Creţu.

Corina Creţu a fost prezentă ieri la Reprezentanţa Comisiei Europene în România, unde a participat la ceremonia de decernare a premiilor concursului "Reporter şi Blogger European".

Corespondentul Radio Romania pentru afaceri externe şi europene, Carmen Gavrilă, a câştigat secţiunea Radio a acestei competiţii. Detalii se pot găsi pe site-ul nostru româniaactualităţi.ro.Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza