Corina Crețu cere verificări privind construirea unui depozit de deșeuri în Suceava

Comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu, declară că doreşte să se asigure că fondurile europene nu sunt utilizate pentru a pune în pericol resursa Carpaţilor în momentul construirii depozitului ecologic de deşeuri din judeţul Suceava.

Adăugat: 1 Iunie 2015
Ultima actualizare:1 Iunie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Corina Crețu, comisar pentru politici regionale
trimite pe mail

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, solicită ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu, să verifice dacă este respectată legislaţia în cazul construirii unui depozit de deşeuri în judeţul Suceava, care ar putea distruge peisajul alpin.

Mesajul a fost transmis printr-o scrisoare deschisă adresată miniştrilor mediului şi fondurilor europene.

Corina Creţu declară că doreşte să se asigure că fondurile europene nu sunt utilizate pentru a pune în pericol resursa Carpaţilor în momentul construirii depozitului ecologic de deşeuri din judeţul Suceava, ca parte integrantă a unui proiect de gestionare a deşeurilor.

În mesajul său adresat ministrului român Mediului, Graţiela Gavrilescu, comisarul european spune că se alătură cetăţenilor şi mass-media din România care au atras atenţia privind construirea acestui depozit ecologic.

"Înţeleg că scopul acestui proiect este de a dezvolta un sistem solid de management integrat al deşeurilor pentru întregul judeţ, în conformitate cu legislaţia de mediu şi cu obiectivele stabilite pentru România în Tratatul de Aderare în sectorul gestionării deşeurilor", afirmă Corina Creţu.

"Toate proiectele trebuie să respecte legislaţia de mediu privind evaluarea efectelor asupra mediului", atrage atenţia comisarul pentru politici regionale, adăugând că aceasta înseamnă că toate autorităţile publice şi de mediu la nivel local şi naţional trebuie să fie consultate pentru a obţine autorizaţiile şi acordurile necesare.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Luminita Voinea
Adăugat:
1 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza