Corina Creţu cere implicare din partea ministrului Economiei pentru sprijinirea IMM-urilor

Ministerul Economiei ar trebui să se implice în folosirea eficientă a Fondurilor Structurale şi de Investiţii, mai ales pentru a sprijini întreprinderile mici şi mijlocii - afirmă comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu.

Adăugat: 22 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:22 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Corina Creţu, comisar european
trimite pe mail

Corina Creţu s-a întâlnit azi, la Bruxelles, cu vicepremierul şi ministru al Economiei, Costin Borc.

Pentru perioada 2014 - 2020, România va beneficia, prin Fondurile Structurale şi de Investiţii, Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală şi fondul European pentru Pescuit şi Afaceri Maritime, de peste 30 de miliarde de euro.

Comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu, i-a solicitat astăzi la Bruxelles viceprim-ministrului Costin Borc sprijinul pentru promovarea şi facilitarea folosirii în România a acestor instrumente financiare.

Este vorba în special de iniţiativa pentru întreprinderile mici şi mijlocii, care urmează să fie adoptată în viitorul apropiat de către Comisia Europeană - a precizat comisarul Corina Creţu.

Ea spune totodată că a încurajat autorităţile române să fructifice şansa utilizării complementare a Fondului European pentru Investiţii Strategice şi cel pentru Dezvoltare Regională din cadrul Planului Juncker de investiţii strategice, informează corespondenta RRA la Bruxelles.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
22 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza