Corina Creţu a aprobat un nou calendar pentru laserul de la Măgurele

Comisarul european Corina Creţu a aprobat un nou calendar pentru realizarea lucărilor la laserul de la Măgurele.

Adăugat: 6 Februarie 2016
Ultima actualizare:6 Februarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Corina Creţu, comisar european pentru politici regionale
trimite pe mail

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a aprobat un nou calendar pentru realizarea lucărilor la cel mai puternic laser din lume, care este construit la Măgurele.

Decizia era necesară pentru a nu fi pierdute fondurile europene alocate pentru prima fază de execuţie, aflată în întârziere.

"Este un proiect important pentru România, pentru cercetarea ştiinţifică din ţară. În acelaşi timp, este important ca acesta să se deruleze fără sincope pentru că este un foarte bun exemplu despre ce poate face România cu fonduri Regio. Acest proiect este unic în Europa pentru că presupune realizarea unei instalaţii cu fascicule laser şi gama şi va beneficia de tehnologii de ultimă generaţie cu ajutorul cărora va putea fi studiat impactul radiaţiei electromagnetice foarte intense asupra materiei", a spus Corina Creţu.

Comisarul european a aprobat şi includerea unor construcţii auxiliare, dar şi achiziţionarea unor echipamente suplimentare.

Proiectul, unic în Europa, va beneficia de tehnologii de ultimă generaţie cu ajutorul cărora va putea fi studiat impactul radiaţiei electromagnetice foarte intense asupra materiei.

Se derulează prin fondul european de dezvoltare regională şi ar urma să fie finalizat în 2018.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
6 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza