Corina Crețu: 60% din investițiile publice din România provin din fonduri europene

Comisarul european Corina Crețu susține că 60 % din investiţiile publice din România provin din fonduri europene.

Adăugat: 15 Martie 2017
Ultima actualizare:15 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Corina Crețu, comisar european
trimite pe mail

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a declarat, la o întâlnire cu studenţii, că România a avut şi are numai de câştigat din apartenenţa la Uniunea Europeană.

Ea a dat ca exemplu faptul că 60 % din investiţiile publice din România provin din fonduri europene.

Anterior, după o întâlnire cu parlamentari din comisiile pentru afaceri euroopene, Corina Creţu şi-a exprimat speranţa ca anul viitor să înceapă construcţia celor trei spitale regionale pentru care sunt alocate 150 de milioane de euro.

Ea a precizat că a fost încheiat contractul pentru studiile de fezabilitate, care vor dura cel mult 8 luni. Există fonduri şi pentru modernizarea unor spitale, însă nu au fost depuse proiecte până în acest moment.

"Mai avem bani la dispoziţie, voi discutăm mâine cu domnul ministru al sănătăţii pentru 280 de modernizări de spitale şi de unităţi sanitare pentru care nu avem proiecte până la această oră. Deci suma totală este de aprope 400 de milioane de euro pentru sistemul sanitar, din care 150 de milioane sunt pentru cele trei spitale regionale. Pentru restul nu avem proiecte şi acest lucru trebuie să-l discutăm mâine cu Ministerul Sănătăţii", a spus Corina Creţu.

Ea a mai spus că rata de absorbţie a fondurilor europeane în perioada 2007 - 2013 va depăşi 90%, dar a recunoscut că există îngrijorări în privinţa absobţiei fondurilor europene în exerciţiul financiar 2014-2020. Comisarul european se va întâlni mâine cu premierul Sorin Grindeanu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
15 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza