Copiii, deputați și miniștri pentru o zi

De 1 iunie, Ziua Internațională a Copilului, copiii bucureșteni au fost deputați și miniștri și chiar și-au luat rolul în serios.

Adăugat: 1 Iunie 2014
Ultima actualizare:1 Iunie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Parlamentul Copiilor Sursa: Facebook.com
trimite pe mail

Aproape 150 de elevi de la trei licee din Bucureşti sunt deputaţi pentru o zi în cadrul acţiunii "Parlamentul Copiilor".

Ei dezbat şi votează legi iniţiate chiar de ei.

După intonarea imnului şi rostirea jurământului solemn, miniparlamentarii au trecut la treabă.

Au votat mai multe legi. Una dintre ele prevede individualizarea orarului, care oferă dreptul claselor a XI-a şi a IX-a de a alege trei materii opţionale pe lângă cele de bază, care rămân obligatorii.

"Prin alegerea studiului materiilor preferate, se va evita în mare măsură şi superficialitatea de care uneori elevii dau dovadă, fie pentru că nu agrează materiile studiate, fie din cauza faptului că numărul prea mare de obiecte îi descurajează chiar înainte de a se apuca de învăţat", a spus Silvia Andrei, liderul grupului parlamentar al Colegiului Naţional "Sfântul Sava".

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, le-a vorbit elevilor despre rolul Parlamentului de a face legi bune pentru români şi a făcut un apel la implicare, din partea viitorilor politicieni.

"Eu îmi doresc din tot sufletul ca o parte dintre dumneavoastră să urmeze o carieră politică. Trebuie să ştiţi că politica înseamnă şi în România dorinţa de a face ceva pentru cei din jurul tău. Dacă nu îţi place ceva ce se întâmplă la tine pe stradă, la tine în oraş, chiar la tine la şcoală, nu trebuie să stai cu mâinile în sân", a spus Valeriu Zgonea.

Foto: Copiii-parlamentari. Sursa: Facebook.com

După şedinţa din plen, cei care pentru o zi au fost parlamentari, dar şi alţi elevi, sunt aşteptaţi să viziteze şi duminică clădirea Parlamentului.

Ședință de guvern cu o fetiță-premier

Şi la Palatul Victoria, şedinţa de guvern de 1 iunie a fost condusă şi în acest an de copii, premier fiind o fetiţă.

Mai întâi, noii miniştri au vizitat câteva săli şi s-au bucurat de jocuri cu piraţi şi zâne.

Apoi au propus ca de mâine să intre în vacanţă, iar testele naţionale să fie anulate.

VIDEO "Guvernul copiilor la Palatul Victoria". Sursa: Guvernul RomânieiAutor:
Petruţa Smântână
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
1 Iunie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza