Cooperarea economică România-Luxemburg, tema discuţiilor Iohannis-Bettel

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat cu premierul luxemburghez, Xavier Bettel despre modalităţile de consolidare a relaţiilor bilaterale şi de coordonare a poziţiilor celor două ţări, mai ales în privinţa agendei europene.

Adăugat: 7 Iunie 2016
Ultima actualizare:7 Iunie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Extinderea cooperării economice a fost o alta temă importantă abordată în cadrul convorbirilor de la Luxemburg.

"Doresc să lucrăm împreună pentru a extinde cooperarea economică şi în domenii puţin sau deloc explorate până în prezent, cum ar fi turismul, inclusiv turismul de afaceri, tehnologiile verzi, cercetarea finanţată public, activităţile logistice, inclusiv transportul de mărfuri. În urma discuţiilor noastre, sunt bucuros să vă informez că o misiune economică luxemburgheză va veni în România, în cursul acestui an", a explicat Klaus Iohannis.

Premierul Xavier Bettel a declarat că România şi Luxemburg colaborează foarte bine în cadrul NATO şi a amintit de Summitul de la Varşovia al Alianţei, care va avea loc luna viitoare.

"Pregătim Summitul NATO care va avea loc la Varşovia în 8-9 iulie. Vom fi prezenţi amândoi, pentru că securitatea în Europa şi la frontierele sale este o preocupare comună, iar echilibrul între disuasiune şi dialog pentru a păstra securitatea, sunt fundamentale", a  susţinut.

Înainte de a-şi încheia vizita de stat în Luxemburg, preşedintele Klaus Iohannis va mai vizita o Expoziţie de Istorie şi Artă şi va oferi o recepţie în onoarea Marelui Duce Henri.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
7 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza