Cooperare vamală trilaterală

Republica Moldova, România şi Ucraina au semnat o declaraţie comună privind cooperarea trilaterală în domeniul vamal, anunţă un comunicat al Guvernului de la Chişinău.

Adăugat: 4 Septembrie 2011
Ultima actualizare:4 Septembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Noul parteneriat trilateral în domeniul vamal se va axa pe activitatea antifraudă, facilitarea traficului de mărfuri şi schimbul de experienţă, inclusiv în cadrul unor programe europene.

Semnarea declaraţiei a fost precedată de mai multe runde de negocieri, în urma cărora au fost încheiate iniţial acorduri bilaterale de colaborare vamală în domeniul anti-frauda şi simplificare a traficului de mărfuri.

În cadrul unei ceremonii consacrate aniversării a 20 de ani de la constituirea Serviciului vamal al Republicii Moldova, şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor din România, Viorel Comăniţă, a menţionat că între organele vamale dintre cele două ţări există o relaţie specială, iar pe parcursul ultimilor doi ani "au fost contracarate drastic cazurile de contrabandă, fapt dovedit prin creşterea încasărilor la buget".

Oficialul român a mai spus că deşi Serviciul vamal din Republica Moldova este cel mai tânăr din Europa, din punct de vedere al perspectivei europene vama moldovenească este cea mai pregătită instituţie.

Partea română va sprijini în continuarea procesul de racordare a acesteia la standardele europene, a promis Viorel Comăniţă, potrivit  corespondentul Radio România.Autor:
Lina Grâu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
4 Septembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza