Controlorii de trafic aerian au suspendat greva generală

Circulaţia revine treptat la normal, după patru ore de protest, în care mai multe curse aeriene au fost anulate sau au avut întârzieri.

Adăugat: 30 Mai 2017
Ultima actualizare:30 Mai 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Controlorii de trafic aerian au suspendat greva generală declanşată în această dimineaţă, a anunţat Florin Diaconu, purtătorul de cuvânt al Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România.

La această oră (ora 13.00), circulaţia revine treptat la normal, după patru ore de protest, în care mai multe curse aeriene au fost anulate sau au avut întârzieri.

Efectele grevei de peste trei ore se resimt la Aeroportul Otopeni. Foarte multe curse au întârzieri semnificative la terminalul Plecări de unde transmit acum.

Este o situaţie dinamică şi nu se poate face deocamdată o statistică a  curselor întârziate şi asta pentru că la deschiderea porţilor de check-in este posibil să nu fie anunţată nicio întârziere, dar după procedura de check-in, pasagerii să fie informaţi că avionul pleacă cu o oră de întârziere, dar au fost cazuri chiar şi de o oră şi jumătate.

În acest moment, pe tabela de la Plecări sunt anunţate problemele la cursele interne spre Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara si bineînţeles întârzieri al cursele internaţionale spre Dortmund, Roma, München şi mai nou Paris.

Sunt multe întrzieri, evident, şi la Sosiri,îinsă, pentru cei care au pierdut legăturile cu alte curse, greva Romatsa a adus cele mai multe nemulţumiri, după cum am aflat de la câţiva călători. 

"Cred că este o greşeală enormă. Statul ar trebui să dea o lege ca instituţiile care servesc populaţia - ce vină au oamenii ăştia că, eu ştiu, o sută de oameni de la Romatsa nu ajung la o înţelegere sau au pretenţiile care le au? O treime din zbor este o chestiune relativă.  Celelalte două treimi pot să fie oameni care au lucruri extraordinar de importante pe care trebuie să le rezolve şi mai ales conexiunile şi în situaţiile astea ar trebui ca aceste instituţii să nu aibă drept să facă greve".  

"Avem emoţii pentru că nu o să prindem celălalt avion. Dacă nu se pleacă cu o oră întârtziere şi nu se pleacă deloc, atunci pierdem legătura complet. O să stăm în Amsterdam. Eu sunt un frecvent flyer care am zburat foarte multr. Am trei milioane şi jumătate de mile zburate şi este prima situaţie de genul ăsta. Regret", au spus călătorii.

Tribunalul Bucureşti: Greva a fost legată

Tribunalul Bucureşti a decis că greva declanşată de controlorii de trafic aerian a fost legală.

Instanţa a respins ca neîntemeiată contestaţia depusă de Regia Autonoma Administraţia Română a Controlorilor de Trafic Aerian - ROMATSA.Autor:
Alexandru Lancuzov
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
30 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza