Control judiciar prelungit pentru deputatul Sebastian Ghiţă

Deputatului Sebastian Ghiţă i-a fost prelungită măsura controlului judiciar.

Adăugat: 17 Aprilie 2015
Ultima actualizare:17 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Sebastian Ghiţă
trimite pe mail

Vineri dimineaţă, deputatul Sebastian Ghiţă a fost prezent la sediul DNA Ploieşti, unde procurorii i-au adus la cunostinţă prelungirea mandatului de punere sub control judiciar.

Deputatul Sebastian Ghiţă a fost pus sub control judiciar, în urma cu 60 de zile, în data de 17 februarie a.c., în dosarul de evaziune fiscală şi deturnare de fonduri europene în care este reţinut Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Deputatul Sebastian Ghiţă este învinuit de săvârşirea infracţiunii de sprijinirea unui grup infractional.

La ieşirea din sediul DNA Ploieşti, deputatul Sebastian Ghiţă a declarat că intenţionează să conteste în instanţă măsura procurorilor, de prelungire a controlului judiciar cu înca 60 de zile, informează corespondentul RRA Simona Uţă.

Acuzaţiile DNA Ploiești

În 17 februarie, Ghiţă a fost audiat timp de mai multe ore la DNA Ploieşti, într-un dosar de fraudă cu fonduri europene.

El este cercetat pentru constituirea unui grup infracţional care ar fi acţionat pentru a obţine fraudulos un contract de extindere a reţelei de canalizare a oraşului Comarnic.

Ghiță a declarat,  la ieşirea din sediul DNA Ploieşti, că a fost pus sub control judiciar de procurori, împotriva sa fiind începută urmărirea penală sub acuzaţia că ar fi sprijinit grupul infracţional din care face parte şi Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Aceştia sunt cercetaţi în legătură cu  SC Hidroprahova SA, firma care deruleaza contractul de extindere a canalizării oraşului Comarnic care are ca unic acţionar Consiliul Judeţean Prahova.

Potrivit corespondentului RRA,  firma Hidroprahova derulează cel mai mare contract de canalizare în zeci de localităţi din judeţul Prahova.

Lucrările de extindere a reţelei de canalizare din Comarnic au demarat la început anului 2012 şi ar fi trebuit să se finalizeze exact în urmă cu un an, februarie 2014.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Simona Uţă
Adăugat:
17 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza