Controale și anchete la Ministerul Sănătății în scandalul dezinfectanților

Autorităţile continuă anchetele şi verificările în cazul dezinfectanţilor, în timp ce Ministerul Sănătăţii lucrează la un set de proceduri noi legat de achiziţiile publice ale biocidelor.

Adăugat: 13 Mai 2016
Ultima actualizare:13 Mai 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Corpul de Control al premierului adună documente legate de achiziţiile de dezinfectanţi de la Ministerul Sănătăţii şi de la patru mari spitale din Capitală.

Premierul Dacian Cioloş a anunţat, că va trimite la Parchet raportul realizat de Inspecţia Sanitară de Stat, în urma controlului desfăşurat în cazul Hexi Pharma.

Între timp, fabricantul de biocide este urmărit penal, în calitate de persoană juridică, pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Hexi Pharma a depus la Tribunalul Bucureşti o cerere de insolvenţă care se va judeca marţi, dar, deocamdată, activitatea sa este verificată de ANAF, care controlează inclusiv relaţiile cu firmele off-shore.

Pentru ca spitalele să se poată aproviziona rapid cu dezinfectanţi şi să-şi reia activitatea, Ministerul Sănătăţii a facilitat accesul la alte firme producătoare şi distribuitoare.

Acum lucrează la un pachet de măsuri care să reglementeze achiziţiile publice de dezinfectanţi - a spus premierul Dacian Cioloş, care asigură, deocamdată, şi conducerea Ministerului Sănătăţii.

"Se lucrează, în momentul de faţă, la nişte specificaţii tehnice standard, care vor sta la baza unui ordin al preşedintelui ANAP, pe baza cărora se vor face aceste achiziţii, tocmai pentru a evita probleme care au apărut şi în trecut de anumite contracte cu dedicaţii şi am cerut, totodată, conducerii ministerului, să îmi facă o evaluare şi cu alte tipuri de achiziţii care se pot face pe baza aceloraşi proceduri standardizate", a spus premierul.

Dacian Cioloş a mai precizat, că va fi modificat şi ordinul privind contractele de management ale directorilor din spitale, astfel încât aceştia să fie stimulaţi să informeze atunci când apar infecţii nosocomiale.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
13 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza