Controale fulger în Poliţia Română

Ministrul de interne, Radu Stroe, a dispus o serie de controale la inspectoratele judeţene de poliţie cu privire la respectarea principiilor de etică şi deontologie profesională.

Adăugat: 10 Ianuarie 2013
Ultima actualizare:10 Ianuarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Minsitrul Radu Stroe anunţă controale-fulger în Poliţie.

"Controalele nu sunt controale tematice, clasice, astfel cum probabil aţi auzit că se întâmplă. Sunt controale fulger, care vor dura circa două săptămâni în toate cele 40 de inspectorate. Ele se vor desfăşura pe două linii: cea de poliţie corectă şi firească şi cea care se vede mai puţin pentru că trebuie să facem verificări, să terminăm odată, să depistăm cazurile", a declarat ministrul de interne, Radu Stroe.

Echipe de specialişti din cadrul MAI şi al Inspectoratului General al Poliţiei Române vor face verificări privind respectarea principiilor de etică şi deontologie profesională la mai multe inspectorate de poliţie judeţene.
    
''Din dispoziţia ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe, echipe de specialişti din cadrul Aparatului central al M.A.I. şi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române se vor deplasa la mai multe inspectorate de poliţie judeţene pentru realizarea unor verificări cu privire la respectarea principiilor de etică şi deontologie profesională. Din aceste echipe de verificare vor face parte sociologi, psihologi, dar şi ofiţeri din structurile de control'', se precizează într-un comunicat de presă.
    
Potrivit comunicatului MAI cu ocazia acestor misiuni vor fi identificate situaţiile care reprezintă atitudini neconforme reglementărilor în vigoare în relaţia şef-subordonat, practici discriminatorii în raport cu angajatele şi alte aspecte care privesc climatul organizaţional în interiorul acestor unităţi.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne îşi reafirmă întreaga disponibilitate pentru identificarea şi sancţionarea drastică a oricărui tip de atitudini care încalcă prevederile legale, ordinele interne şi normele privind deontologia profesională specifică funcţiei publice de poliţist.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a anunţat că la nivelul inspectoratelor judeţene de poliţie vor avea loc verificări într-o perioadă de două săptămâni.

"Am stabilit o grupă de colonei şi generali din Inspecţia Generală din MAI, precum şi de la IGPR, care vor descinde într-o perioadă de două săptâmâni să facă câteva verificări în toate în inspectoratele judeţene. (...) Va fi un control încrucişat, unul, cum am spus mai devreme, iar celălalt dublat, underground, de către serviciul de protecţie la care vă refereaţi (serviciul de protecţie internă al MAI - n.r.)'', a declarat miercuri ministrul Stroe.

Scandaluri sexuale în Poliţie

Controalele iniţiate de ministrul Radu Stroe vin după scandalurile din ultima perioadă din IJP Olt.
    
Ministrul Radu Stroe, a declarat marţi că şeful IPJ Olt, Ion Voicu, nu va mai lucra în Poliţie şi a spus că nu credea până acum că în Poliţie există "atâta golănie".
    
"Eu nu mi-am imaginat că în Poliţia Română poate să existe atâta golănie. Nu pot să spun altfel. Deci băiatul ăsta a plecat aseară din spital, s-a angajat în faţa secretarului de stat că vine astăzi să discute, şi aflăm astăzi că este din nou în concediu medical, două săptămâni. Azi am aflat-o şi prin urmare nici ancheta nu se mai poate derula. (...) Noi am zis că este un om serios că e poliţist, că e militar, chiar dacă poliţiştii nu sunt militari, dar educaţia lor asta este", a spus Radu Stroe.
    
Şeful Inspectoratului de Poliţie al judeţului Olt, Ion Voicu, era aşteptat marţi la comisia de disciplină a Ministerului Afacerilor Interne, unde urma să fie audiat, însă Voicu a anunţat că este în concediu medical.
    
"Un om onest, corect, civilizat venea aici, stătea de vorbă şi găseam o soluţie. Nu a vrut să vină... Păi normal că e vinovat din moment ce nu e. (...) Oricum, băiatul ăsta vă garantez eu că nu va mai lucra în poliţie nici o zi după ce va veni prima zi la serviciu", a precizat Stroe.
    
Ministrul Radu Stroe declara, marţi dimineaţă, că oricare ar fi rezultatul audierilor, şeful IPJ Olt îşi va pierde funcţia, din cauza neregulilor şi a scandalurilor din ultima perioadă.
    
''Oricum va fi suspendat din funcţie. Vinovăţia există, vom vedea în ce măsură şi cât'',  preciza ministrul Stroe.
 Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
10 Ianuarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza