Continuă vânzarea titlurilor de stat Tezaur din ediţia Centenar

Ministerul Finanţelor va continua să vândă titlurile de stat Tezaur din ediţia Centenar până la epuizarea bugetului alocat pentru acest program de anul acesta.

Adăugat: 15 Iulie 2018
Ultima actualizare:15 Iulie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Viorica Dăncilă, premierul României
trimite pe mail

La şedinţa de guvern de zilele trecute, premierul Viorica Dancilă a spus că vânzarea acestor titluri de stat s-a dovedit a fi un succes.

Premierul Viorica Dăncilă a precizat că vânzarea titlurilor de stat Tezaur din ediţia Centenar a dovedit faptul că românii au apreciat acest instrument financiar ca pe unul sigur şi avantajos, pentru că au investit peste 780 de milioane de lei.

Din aceste motive, vânzarea acestor titluri de stat va continua, a precizat Viorica Dăncilă.

"Am discutat deja cu domnul ministru Teodorovici, cu specialiştii din Ministerul Finanţelor şi am decis că, având în vedere interesul crescut al populaţiei faţă de această metodă de economisire, Ministerul Finanţelor Publice are în vedere continuarea emiterii de titluri de stat pentru populaţie până la epuizarea plafonului stabilit pentru anul 2018 la un nivel indicativ de patru miliarde de lei", a spus Viorica Dăncilă.

Reamintesc că valoarea unui titlu de stat "Tezaur" este de un leu.

Acestea pot să fie cumpărate de la Trezorerie şi de la Poşta Română. Dobânda este de 5% şi scadenţa este la 5 ani.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
15 Iulie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza