Continuă negocierile sindicate- guvern

La Ministerul Muncii vor fi reluate, miercuri după amiază, negocierile între reprezentanţii sindicatelor din educaţie şi cei ai guvernului, pe tema legii salarizării unitare.

Adăugat: 6 Octombrie 2010
Ultima actualizare:6 Octombrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

 Continuarea negocierilor  a fost singura promisiune obţinută după discuţiile de marţi , când profesorii au marcat "Ziua mondială a educaţiei" prin proteste de stradă.
Secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Liviu Pop, a declarat la finalul discuţiilor că vor continua protestele şi se vor alia cu certitudine acţiunilor protestatare care vor fi organizate de confederaţiile sindicale după consultarea membrilor din teritoriu.  
"Pe chestiunile care depind de minister - mă refer la legea salarizării unitare, unde aşteptăm o susţinere din partea ministerului - dezamăgire, pentru că domnul ministru nu ne-a asigurat că în guvern va susţine grila la nivel maxim. Din punct de vedere al celorlalte aspecte, sunt doar termene pasate, fără n nimic concret, a spus Liviu Pop.
Ministrul educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat  la  RRA, că au fost identificate puncte de vedere comune.  
"Este unul despre adoptarea noi legi a educaţiei , care să asigure reformarea sistemului, este exact ceea ce dorim şi noi. S-a cerut acordarea a cel puţin 6% din PIB pentru educaţie, este exact ceea ce doreşte şi Ministerul Educaţiei. Am discutat, de asemenea, pe marginea grilei de salarizare pentru profesori, am solicitat să mărim coeficienţii la intrarea în sistem" a promis ministrul Funeriu.
Aproximativ 1.500 de cadre didactice afiliate la Federaţia Educaţiei Naţionale şi Federaţia "Spiru Haret" au protestat marţi , la Palatul Cotroceni, cerând salarii decente şi stoparea disponibilizărilor din sistemul educaţiei.
 

 

Ministrul Muncii, Ioan-Nelu Botiş, a discutat despre revendicări cu reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ Spiru Haret, ai Federaţiei Educaţiei Naţionale şi ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.
   

 

 

La finalul întâlnirii, oficialii au  ieşit în mijlocul sindicaliştilor FSLI , care protestau la Ministerul Muncii, fără a le prezenta însă, soluţii concrete pentru problemele lor.
 

 Autor:
Cristina Iliescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
6 Octombrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza