Continuă negocierile sindicale pe tema salarizarii unitare

Sindicatele din educaţie şi administraţie sunt aşteptate din nou luni după-amiază, la negocieri pe tema salarizării unitare. Foto:Agerpres

Adăugat: 25 Octombrie 2010
Ultima actualizare:15 Noiembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de poziţiile pe care sunt plasaţi în grila salarială.Ministrul muncii, Ioan Botiş, a anunţat deja, că proiectul va fi prezentat în cursul săptămânii, în şedinţa de guvern.  
Sindicatele din educaţie sunt nemulţumite de plasarea lor în grila de salarizare şi, respectiv, de salariile pe care ar urma să le primească. Singura promisiune pe care au obţinut-o în urma negocierilor se referă la o posibilă majorare a salariilor, dar începând cu anul 2013.

 Potrivit declaraţiilor liderilor  sindicatelor, salariul minim pe economie nu a fost luat în discuţie, şi nici salariile din anul 2011. În aceste condiţii, acestea atrag atenţia că, dacă executivul va aproba proiectul legii de salarizare unitară în forma actuală, se vor menţine măsurile de austeritate şi la anul.

 Ministrul muncii, Iona Botiş, a declarat că nu pot fi avansate date cu privire la salariul minim pe economie, pentru că încă se negociază, dar că acesta ar putea fi majorat.

 

 

Profesorii sunt nemulţumiţi de scăderea salariilor şi de disponibilizările din sistem, dar şi de intenţia anunţată de Guvern de a-şi  asuma răspunderea pe Legea educaţiei.

 Sindicatele din administraţie au anunţat că au sesizat instituţiile statului pentru a contesta amendamentul care prevede introducerea stimulentelor în salarii doar pentru angajaţii din ministere şi instituţiile subordonate acestora, nu şi pentru cei din teritoriu, informează redactorul RRA.Negocieri fără succesLiderii sindicali din finanţe au plecat  nemulţumiţi de la discuţiile cu ministrul muncii, Ioan Botiş, asupra legii salarizării unitare.Funcţionarii publici solicită guvernului o decizie coerentă în privinţa salarizării şi sunt decişi să recurgă la forme radicale de protest mergând până la greva generală.


Potrivit preşedintelui sindicatului naţional al funcţionarilor publici, Sebastian Oprescu, discuţiile asupra legii salarizării unitare vor continua la Ministerul Muncii şi în zilele următoare.

 Autor:
Diana Domenico
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 Octombrie 2010
Ultima actualizare:
15 Noiembrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza