Continuă negocierile privind evitarea ieşirii Marii Britanii din UE

La Bruxelles continuă negocierile pentru un acord cu Marea Britanie în vederea evitării unei ieşiri a acestei ţări din Uniunea Europeană, aşa-numitul Brexit.

Adăugat: 19 Februarie 2016
Ultima actualizare:19 Februarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Londra îşi doreşte o serie de reforme ale Uniunii Europene, însă unele state membre se opun, invocând principiile care stau la baza construcţiei europene.

A fost o noapte intensă de negocieri pe cele două teme ale summitului - un acord cu Marea Britanie şi criza imigranţiei, amintele corespondenta RRA la Bruxelles.

La această oră, liderii europeni şi experţii analizează în continuare textele de compromis negociate cu Londra.

După discuţii până spre dimineaţă, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a venit în faţa presei, spunând că nu au fost înregistrate progrese semnificative.

Mai sunt încă multe lucruri de făcut.

Problema ajutoarelor sociale, a celor pentru copii în mod particular, a reprezentat subiecte sensibile, în special pentru statele din est, vizate de discursurile Londrei pe această temă. În plus, cei mai mulţi dintre lideri se tem că acceptarea unui compromis cu Marea Britanie ar crea un precedent periculos.

Multe state au anunţat în timpul summitului că nu sunt dispuse să renunţe la convingerile lor, care stau la baza construcţiei europene.

Tot în timpul nopţii au avut loc mai multe discuţii bilaterale, în special între lideri din est şi preşedinţii Consiliului European şi al Comisiei Europene, care la rândul lor au avut convorbiri cu premierul britanic.

Acesta a spus că nu doreşte să se întoarcă la Londra fără un acord favorabil ţării sale.

România este reprezentată de preşedintele Klaus Iohannis şi la sfârşitul summitului, preşedintele este aşteptat să susţină o conferinţă de presă.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
19 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza