Continuă negocierile cu sindicatele din poliţie

La Ministerul de interne sunt în plină desfăşurare negocierile cu sindicatele din poliţie pentru stabilirea unor sporuri.

Adăugat: 27 Martie 2017
Ultima actualizare:27 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Dumitru Coarnă,Preşedintele Sindicatului Naţional al poliţiştilor şi personalului contractual
trimite pe mail

La Ministerul de interne sunt în plină desfăşurare negocierile cu sindicatele din poliţie pentru stabilirea unor sporuri: unul de permanenţă de 40% şi unul de 100% pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal şi sărbători legale.

Liderul Sindicatului Naţional al Politiştilor şi Personalului Contractual, Dumitru Coarnă, a declarat, înainte de a intra la discuţii, că ar dori aplicarea acestor majorări din aprilie. 

"Un poliţist care lucrează trei schimburi, ordine publică, rutieră, arest transfer, dispecerat, care beneficiază de toată categoria de sporuri, ar fi o creştere undeva între 300 şi 500 de lei. Cei care lucrează doar un program de 8 - 16, dar acolo avem instituţia permanenţei, avem o creştere de 200 - 300 de lei, pentru că şi aceste instituţii sunt tot pe bază de pontaj, adică acea permanenţă va fi pe bază de pontaj. Sigur, vor fi creşteri la 80% din efective.Poliţiştii care nu au avut în plată acel salariu de merit, acolo va fi o creştere nu aşa de mare, dar este ceva, decât nimic, consideră Coarnă. 

Dumitru Coarnă a precizat că sindicaliştii mai solicită creşterea salariului cu 20 la sută, iar ministrul pentru dialog social a spus sâmbătă, că este luată în calcul şi această variantă, dar că majorarea trebuie făcută în trepte, precizează reporterul RRA, Daniela Mânuţă.Autor:
Daniela Mănuţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
27 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza