Continuă manifestările dedicate eroilor Revoluţiei din decembrie '89

Manifestările dedicate celor 25 de ani de la revoluţia din decembrie 1989 continuă şi astăzi în capitală, cu o ceremonie şi o slujbă religioasă la Monumentul Eroilor Jandarmi de la Aeroportul Otopeni.

Adăugat: 23 Decembrie 2014
Ultima actualizare:23 Decembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE După intonarea imnului naţional se ţine un moment de reculegere în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în decembrie '89, informează reporter Cătălin Purcaru.

Urmează o slujbă religioasă, oficiată de un sobor de preoţi şi depuneri de coroane la Monumentul Eroilor Jandarmi.

La ceremonie participă reprezentanţii Jandarmeriei Române, veterani de război, dar şi familiile celor care şi-au pierdut viaţa în ziua de 23 decembrie 1989. În dimineaţa acelei zile, 40 de tineri ai Şcolii de Subofiţeri de la Câmpina au murit împuşcaţi de dispozitivele de apărare ale Aeroportului Otopeni.

Tinerii militari au fost chemaţi să întărească apărarea aeroportului.

În ambuscada care s-a creat atunci, alături de cei 40 de militari şi-au pierdut viaţa şi civili, angajaţi ai Aeroportului Otopeni.

Ieri, în toate bisericile din ţară au fost trase clopotele şi s-au oficiat slujbe de pomenire a eroilor căzuţi în timpul acestor evenimente.

În capitală, la monumentul din faţa Sălii Radio a avut loc o ceremonie militară şi religioasă, iar televiziunea publică, a deschis, în premieră, pentru vizitare, studioul 4 din care s-a transmis în direct atunci.

La 22 decembrie 1989, manifestanţii adunaţi în Capitală au cucerit Radioul şi Televiziunea.

În grupul revoluţionarilor se afla şi publicistul Ştefan Cochinaru, care a anunţat de la microfonul Radioului public sfârşitul regimului Ceauşescu.

"Fraţi români, venim din centrul capitalei noastre, din centrul Capitalei României. Fraţi români, suntem emoţionaţi, am venit aici la Radiodifuziunea Română pentru a vă vorbi, pentru a vă anunţa că dictatorul a căzut, pentru a vă anunţa că ţara este liberă, pentru a vă anunţa că noi toţi suntem oameni liberi", a spus   Ştefan Cochinaru. 

Documentul prezentat face parte din campania Radio România Actualităţi "25 de ani de la Revoluţie".Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Reporter:
Cătălin Purcaru
Adăugat:
23 Decembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza