Continuă fluxul de imigranţi în Ungaria

În Ungaria continuă să sosească mii de refugiaţi zilnic, dar autorităţile de la Budapesta par să fi pus la punct un sistem eficient de transport.

Adăugat: 24 Septembrie 2015
Ultima actualizare:24 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: www.independent.co.uk
trimite pe mail

Astfel, migranţii care trec din Croaţia ajung foarte repede la graniţa cu Austria.  

Numai în prima parte a zilei de ieri au fost preluate, de la frontiera ungaro-croată şi transportate la centrele de înregistrare din vestul ţării, peste 4.500 de persoane, dar imigranţii au continuat să sosească în Ungaria şi în orele următoare.

Începând de vinerea trecută, de când autorităţile croate au decis să dirijeze o parte din fluxul migraţionist şi către Ungaria, au intrat în ţară aproximativ 35 de mii de persoane, cele mai multe ajugând apoi în Austria.

Între timp, continuă lucrările pentru ridicarea de garduri şi pe alte sectoare de la graniţa cu Croaţia, după ce o barieră de sârmă ghimbată a fost amplasată pe o distanţă de 41 de kilometri.

Premierul ungar, Viktor Orban a declarat, ieri, că după finalizarea lucrărilor vor fi luate măsuri la graniţa ungaro-croată la fel ca şi în cazul Serbiei astfel încât nimeni să nu mai poată intra ilegal în Ungaria, traversând frontiera verde fără a exista consecinţe legale.

Până în prezent au fost declanşate proceduri penale împotriva a 189 de persoane, iar instanţele au pronunţat deja sentinţe privind expulzarea din ţară, în câteva zeci de cazuri.Autor:
Emil Groza
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
24 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza