Continuă Festivalul Internaţional RadiRo

Festivalul RadiRo are pregătite în această săptămână concerte memorabile.

Adăugat: 26 Septembrie 2016
Ultima actualizare:26 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Orchestra Sinfonică Radio din Viena ne va aduce surpriza participării la festival a unui celebru violonist a cărui impresionantă carieră internaţională a fost încununată la Veneţia cu premiul "Una vita nella musica" în 2011, considerat un echivalent al premiului Nobel în muzică.

Realizatoarea de la Radio România Muzical, Liliana Staicu,  aduce în atenţie reperele RadiRo de săptămâna viitoare.

Sala Radio a găzduit primele trei concerte ale Festivalului RadiRo, unicul festival din lume dedicat orchestrelor radio.

Au fost trei seri încărcate de emoţie, de sensibilitate, trei seri în care publicul a venit în număr mare, aşteptările fiindu-i răsplătite de fiecare dată. Ce urmează: încă o săptamână în care pe scenă vor urca patru ansambluri de prestigiu şi solişti de primă marime.

Orchestra Radiodifuziunii Germane din Leipzig, condusă chiar de directorul de onoare al festivalului, Kristjan Järvi, unul dintre cei mai dinamici şi respectaţi dirijori ai momentului, un ansamblu care va concerta marţi şi miercuri, pentru ca seara de joi să reunească la Bucureşti două personalităţi - dirijorul Cornelius Meister şi celebrul, nonconformistul violonist Gidon Kremer, alături de orchestra simfonică ORF, orchestra Radiodifuziunii austriece.

Alte repere ale săptămânii sunt, fără îndoială, concertele Orchestrei Naţionale Radio, ansamblu care va concerta în festival sub bagheta dirijorilor Cristian Măcelaru, cu o excepţională carieră ce l-a adus la pupitrul unora dintre cele mai reputate orchestre ale lumii, şi britanicul Leo Hussain, maestrul care este profund cunoscător al muzicii româneşti, dirijor care a prezentat publicului londonez, în luna aprilie, în premieră britanică, opera lui George Enescu, Oedip.

Finalul festivalului, de sâmbătă 1 octombrie, va aduce în prim plan unul dintre ansamblurile BBC, Orchestra de Concert, care va prezenta o serie de lucrări ale spaţiului muzical britanic.

Aşadar, încă patru ansambluri în următoarele şase zile aici, la Sala Radio, unde continuă cel mai mare eveniment al toamnei, Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio - RadiRo, ediţia a III-a, pe care-l puteţi urmări în transmisiune directă la Radio România Muzical şi Radio România Cultural.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
26 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza