Continuă dezbaterea anexelor la proiectul bugetului de stat pe 2018

Parlamentului continuă astăzi dezbaterea anexelor la proiectului bugetului de stat pe 2018 care stabilesc fondurile pentru ministere și ordontorii principali de credite.

Adăugat: 21 Decembrie 2017
Ultima actualizare:21 Decembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Până acum bugetele unora dintre cele mai importante instituții au trecut aproape nemodificate față de varianta propusă de executiv.

Amendamentele depuse de opoziție nu au primit și acordul majorității.

În plen au fost susţinute doar amendamentele respinse în comisiile de buget, opoziţia nereu?ind să obţină sprijinul parlamentarilor de la putere, pentru proiecte din teritoriu.

Acestea vizau, între altele: dezvoltarea infrastructurii rutiere și feroviare, construirea de creşe şi spitale, dublarea alocaţiei de hrană în penitenciare, creșterea suprafeței spațiilor verzi pentru municipiile de rang zero, reabilitarea unor școli gimnaziale.

La dezbaterile pe bugetul educaţiei au fost admise două amendamente ale deputatului PSD Camelia Gavrilă, care se referă la alocarea unor sume pentru reabilitarea Palatului Copiilor din Iași și realizarea unui centru de formare în municipiu, dar au fost respinse amendamentele deputatului PNL Raluca

Turcan, care vizau suport financiar pentru dezvoltarea învățământului profesional și recuperarea restanțelor salariale ale cadrelor didactice.

Cele mai multe amendamente, respinse însă în comisiile de buget, au fost la Ministerul Sănătă?ii, peste 1400.

Parlamentarii PMP au dorit suplimentarea numărului de ambulanțe cu 1250, dar amendamentul a fost respins.

Prezent la dezbateri, ministrul sănătății, Florian Bodog, a declarat că programul pentru dotarea cu ambulanțe a serviciilor județene este la Ministerul Afacerilor Interne, dar a ținut să precizeze că ministerul pe care îl conduce are în pregătire achiziția unui număr de 100 de ambulanțe printr-un proiect finanțat de Banca Mondială.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
21 Decembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza