Continuă canicula. 12 judeţe din vestul ţării rămân până diseară sub cod roşu

Se menţine şi astăzi canicula în România.

Adăugat: 5 August 2017
Ultima actualizare:5 August 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Meteorologii au anunţat că maximele termice în aceste zone se vor situa între 39 şi 42 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Restul ţării se află sub cod portocaliu de caniculă, cu temperaturi între 36 şi 39 de grade.

Vremea s-ar putea ameliora începând de luni, a declarat pentru RRA, meteorologul Dinu Mărăşoiu.

"Chiar dacă duminică, uşor, temperaturile mai scad faţă de sâmbătă, ele rămân deosebit de ridicate, mai ales în partea de sud a ţării. Se vor emite, probabil, noi coduri, dar, acest lucru, se va analiza. Şi luni vom asista, probabil şi marţi, la ameliorarea vremii şi la dispariţia a cel puţin vermelnică a codurilor, pentru că nu mai suntem siguri despre ceea ce va fi de miercuri încolo, săptămâna viitoare", a precizat acesta.

Reporter: Pentru zona litorarului, aveţi nişte avertizări?

Dinu Mărăşoiu: Duminică, eventual cod galben, temperaturi în aer în jur de 33-35 de grade, sau chiar 36. Sigur, sunt mult mai mici în raport cu alte regiuni, dar din cauza aerului sărat discofortul termic este foarte mare.

Reporter: Furtuni vor veni, după aceste zile caniculare?

Dinu Mărăşoiu: Da, cum se întâmplă de obicei, le aşteptăm, începând de duminică noaptea, în partea de Nord a ţării, luni, poate şi în partea de centru, sigur, şi zonele de munte şi, dacă norii vor ajunge şi în sudul ţării, luni-marţi vom avea şi aici o scădere dorită a temperaturii.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
5 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza