Continuă audierile miniștrilor Guvernului Orban 2. Doar trei miniştri au obţinut aviz pozitiv

Până acum doar trei dintre miniştri propuşi în Guvernul Orban 2 au obţinut aviz pozitiv.

Adăugat: 19 Februarie 2020
Ultima actualizare:19 Februarie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Audierile miniştrilor propuşi să facă parte din guvernul Orban 2 continuă, astăzi, în comisiile de specialitate din Parlament.

Până acum doar trei dintre miniştri propuşi au obţinut aviz pozitiv.

La comisiile parlamentare de specialitate sunt aşteptaţi astăzi pentru audieri miniştri în exerciţiu de la agricultură, sănătate, muncă, transporturi şi fonduri europene, desemnaţi să îşi continue activitatea în guvernul Orban 2.

Ieri, din lista de propuneri doar doi miniştri au reuşit să obţină aviz pozitive: Virgil Popescu de la economie şi Bogdan Aurescu de la externe.

Ceilalţi cinci audiaţi au primit voturi negative; este vorba despre candidaţii propuşi la Ministerele Dezvoltării, Tineretului şi Sportului, Justiţiei, Educaţiei şi Culturii. Ministrul economiei în exerciţiu, Virgil Popescu, a spus că majoritatea întrebărilor s-au concentrat asupra zonei din energie.

Virgi Popescu: Am explicat foarte clar cum vrem să salvăm Complexul Energetic Oltenia, ce vrem să facem la Complexul Energetic Hunedoara, la Nuclearelectrica. Cred că am lămurit odată şi pentru totdeauna că nu dorim să se facă o confuzie între definirea consumatorului vulnerabil şi ajutorul pentru subvenţia la energie termică; guvernul nu va interzice niciodată această subvenţie.

În timpul audierilor, deputatul PSD Iulian Iancu a spus că întreaga clasă politică ar trebui să fie preocupată de problemele economice şi sociale, şi nu de organizarea alegerilor anticipate.

Iulian Iancu: Acestea sunt temele reale, de ele trebuie să ne ocupăm, nu să mergem în alegeri anticipate. Vom afecta regiuni întregi, zeci de mii, sute de mii de oameni. Astea sunt priorităţile şi vedeţi cât de greu sunt de soluţionat.

Cătălin Predoiu, propus pentru un nou mandat la justiţie şi care a fost avizat negativ, a atras atenţia asupra dotărilor tehnice precare şi a schemelor incomplete de personal din sistemul judiciar.

Cătălin Predoiu: Schema de personal a Ministerului Public include aproximativ 800 de posturi vacante, la instanţă avem aproximativ 600 de posturi vacante, pensionările s-au înmulţit. În acest timp, grupurile organizate de infractori se dotează cu tehnică.

Avizele obţinute de candidaţi sunt consultative. Decizia finală cu privire la guvernul condus de premierul desemnat Ludovic Orban va fi luată de plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor, luni, 24 februarie, când este programat votul de învestitură pentru noul executiv.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
19 Februarie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza