Contestaţia DNA, resprinsă. Andrei Chiliman rămâne sub control judiciar

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, va fi cercetat în continuare în libertate, sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat de constituire de grup infracţional organizat şi de complicitate la trafic de influenţă în formă continuată.

Adăugat: 25 Iunie 2015
Ultima actualizare:25 Iunie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Andrei Chiliman, primarul sectorului 1
trimite pe mail

Decizia este definitivă şi a fost luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie , care a respins contestaţia DNA.

Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul lui Vlad Moisescu, Ioana Costescu şi Ion Brad, cei trei apropiaţi ai primarului.

În urmă cu câteva zile, ICCJ a respins propunerea procurorilor de arestare preventivă a lui Andrei Chiliman, însă a dispus control judiciar faţă de acesta şi Vlad Moisescu, fost trezorier al PNL, Ioana Costescu, consilier personal al primarului, şi Ion Brad, consilier local, puşi sub acuzare în acelaşi dosar.

Potrivit procurorilor, ei au creat un mecanism prin care să obţină între 10% şi 15% din valoarea unor contracte atribuite de primărie preferenţial unor firme.

Averea primarului sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman şi ale celorlalţi 3 inculpaţi din dosarul de corupţie privind atribuirea preferenţială de lucrări unor firme în schimbul unor "comisioane" de 10% din valoarea acestora au fost puse sub sechestru.

Primarul sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman a anunţat că va contesta decizia procurorilor de a-i pune sechestru pe întreaga avere declarată.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza