Consultări: PNL nu va participa la nicio formulă de guvernare cu PSD

Partidul Naţional Liberal nu va participa la nicio formulă de guvernare cu PSD şi se pronunţă pentru alegeri anticipate.

Adăugat: 17 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:17 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Ludovic Orban, preşedintele PNL
trimite pe mail

Consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu partidele parlamentare sunt în plină desfăşurare la Palatul Cotroceni.

Până la această oră, au fost la discuţiile cu şeful statului reprezentanţii coaliţiei PSD - ALDE şi cei ai Partidului Naţional Liberal.

Partidul Naţional Liberal nu va participa la nicio formulă de guvernare cu PSD şi se pronunţă pentru alegeri anticipate.

Acesta este mesajul pe care liderul PNL, Ludovic Orban, l-a transmis şefului statului în cadrul consultărilor.

Acesta nu a dorit să facă mai multe precizări legate de conţinutul discuţiilor pe care reprezentanţii PNL le-au purtat la Palatul Cotroceni. 

"Partidul Naţional Liberal a luat decizia de a nu participa la nicio formulă de guvernare care cuprinde PSD, de asemenea am luat decizia de a vota împotriva oricărei formule de guvernare care conţine PSD. Opţiunea pe care am exprimat-o şi preşedintelui este aceea pentru provocarea de alegeri anticipate, de asemenea, l-am informat pe preşedinte că Partidul Naţional Liberal, în cazul în care i se va solicita, îşi poate asuma răspunderea de a demara negocieri pentru formarea unei majorităţi parlamentare care să sprijine un guvern fără PSD", a spus Ludovic Orban. 

Şi reprezentanţii coaliţiei PSD - ALDE s-au consultat cu preşedintele Klaus Iohannis şi au transmis că o susţin pe eurodeputata Viorica Dăncilă pentru funcţia de prim-ministru al României.

De asemenea, speră ca şeful statului să fie de acord cu această propunere.

Acum la consultări se află reprezentanţii USR, urmează PMP, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale.  Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
17 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza