Consultări la Palatul Cotroceni pentru desemnarea premierului

Consultările vor începe la ora 15:00 cu reprezentanţii PSD si ALDE, care vor fi urmaţi, în ordine, de cei ai PNL, USR, PMP, UDMR şi cei ai minorităţilor naţionale.

Adăugat: 25 Iunie 2017
Ultima actualizare:26 Iunie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderii partidelor parlamentare vor merge, mâine, la Palatul Cotroceni, la consultări cu preşedintele Klaus Iohannis pentru desemnarea unui nou premier, după demiterea prin moţiune de cenzură a cabinetului Grindeanu.

Consultările vor începe la ora 15:00 cu reprezentanţii PSD si ALDE, care vor fi urmaţi, în ordine, de cei ai PNL, USR, PMP, UDMR şi cei ai minorităţilor naţionale.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, la Vaideeni, în judeţul Vâlcea, că luni vor avea loc discuţii cu preşedinţii de filiale din ţară pentru ca PNL să se prezinte cu un mandat precis la preşedintele Iohannis.

"PNL este gata oricând să-şi asume răspunderea guvernării, dar nu în orice condiţii, ci intrăm pe uşa din faţă, şi nu pe uşa din dos, numai în condiţiile în care există posibilitatea formării unei majorităţi parlamentare, coerente şi stabile, care să ofere garanţii de stabilitate şi care să ne permită să guvernăm confirm programului liberal. Dacă nu vom reuşi acest lucru în cursul negocierilor, susţinem varianta anticipatelor", a spus Orban.

Comitetul Executiv Naţional al PSD va avea o şedinţă luni dimineaţă, urmată de şedinţa grupurilor parlamentare, înainte de consultările de la Palatul Cotroceni pe tema desemnării unui nou prim-ministru.

Liderul partidului, Liviu Dragnea, a afirmat recent că are mai multe variante de premier, care vor fi supuse aprobării în Comitetul Executiv Naţional.

ALDE a decis să sprijine propunerea de premier formulată de partenerii din coaliţie.

De celaaltă parte, opoziţia a declarat că nu va vota un guvern în care se regăsesc social-democraţii.

Consultările de Cotroceni pentru desemnarea premierului reprezintă tema emisiunii "Probleme la zi" la Radio România Actualităţi, de la ora 13:20.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 Iunie 2017
Ultima actualizare:
26 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza