Consultări la Palatul Cotroceni cu reprezentanţii PSD

La consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu reprezentanţii PSD au participat, alături de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, şi doi foşti deţinuţi politic.

Adăugat: 12 Aprilie 2019
Ultima actualizare:14 Aprilie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Consultări la Palatul Cotroceni. Sursa: presidency
trimite pe mail

UPDATE La finalul discuţiilor cu reprezentanţii PSD, la care au participat şi doi foşti deţinuţi politic, şeful statului a criticat din nou Partidul Social Democrat pentru atitudinea pe care o are faţă de justiţie. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, după consultările avute cu reprezentanţii PSD, că justiţia a ajuns în situaţia de acum din vina social-democraţilor şi a precizat că românii sunt îngrijoraţi de faptul că PSD ar putea subjuga politic justiţia românească.

Şeful statului a reiterat în timpul discuţiilor că aşteaptă un răspuns rapid şi pozitiv din partea Parlamentului referitor la scrisoarea sa de consultare privind referendumul din 26 mai.

El a amintit că din delegaţia PSD au făcut parte şi doi deţinuţi politici cu care a stat de vorbă după încheierea oficială a consultărilor.

Preşedintele României a spus că a aflat două poveşti de viaţă cutremurătoare, însă a criticat PSD pentru ceea ce a numit încercarea de a se folosi de necazul acestor deţinuţi în vederea legitimării atacului asupra justiţiei.

Şeful statului a menţionat şi faptul că ALDE nu a venit la consultări, subliniind că formaţiunea nu ar fi interesată de situaţia justiţiei din România.

Deputatul PSD Eugen Nicolicea, în calitate de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a anunţat după consultări că cererea preşedintelui României privind referendumul va primi aviz favorabil din partea legislativului.

------------------------------------------------------------------------

Consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu reprezentanţii PSD pe tema situaţiei din justiţie s-au încheiat.

La discuţii au participat, alături de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, şi doi foşti deţinuţi politic.

PSD a fost reprezentat la consultări de deputatul Eugen Nicolicea şi de doi foşti deţinuţi politic la închisoarea de la Aiud, Marin Iancu şi Ioan Muntean.

Aceştia din urmă îl acuză pe procurorul general Augustin Lazăr că ar fi refuzat să îi elibereze condiţionat.

Cei doi au stat de vorbă cu preşedintele Klaus Iohannis în jur de o jumătate de oră, după încheierea consultărilor cu întreaga delegaţie a social democraţilor.

La finalul discuţiilor, deputatul PSD Eugen Nicolicea, în calitate de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a anunţat că cererea preşedintelui României privind referendumul din 26 mai va primi aviz favorabil din partea legislativului. 

Eugen Nicolicea: Parlamentul, aşa cum a dat acel aviz, hotărâre numărul 5 din 2017,  va aviza favorabil solicitarea preşedintelui de a demara un referendum consultativ, adică care nu are efecte decizionale, cu recomandările care au fost făcute acolo, care nu erau altceva decât citate din Constituţie, din deciziile Curţii şi recomandările Comisiei de la Veneţia, rămânând preşedintelui, evident, dreptul de a-l demara, de a pune întrebarea şi responsabilitatea pentru această acţiune, Parlamentul neavând niciun fel de atribuţie efectivă în acest referendum.  

Şi liderii ALDE erau aşteptaţi la Palatul Cotroceni, însă aceştia au anunţat că nu vin la consultările cu şeful statului.

Potrivit vicepreşedintelui formaţiunii, Varujan Vosganian, ostilitatea pe care preşedintele României ar avea o faţă de coaliţia de guvernare este motivul pentru care reprezentanţii ALDE au refuzat să vină astăzi la consultările pe tema situaţiei din justiţie.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
12 Aprilie 2019
Ultima actualizare:
14 Aprilie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza