Consultări la Ministerul Educației. Elevii vor învăța on-line

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a avut consultări cu profesorii, sindicatele, părinţii şi cu asociaţiile de elevi.

Adăugat: 7 Ianuarie 2021
Ultima actualizare:7 Ianuarie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Elevii vor învăţa tot în format on-line în ultimele trei săptămâni ale acestui semestru.

În contextul în care tot mai mulţi reprezentanţi din acest domeniu susţin redeschiderea şcolilor, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a avut astăzi consultări la sediul ministerului cu profesorii, cu sindicatele, cu părinţii şi cu asociaţiile de elevi.

Decizii foarte clare nu au fost luate în acest sens în discuţiile de astăzi, însă ministrul Sorin Cîmpeanu a promis că va ţine cont de toate propunerile făcute de Consiliul elevilor, de profesori şi de părinţi, astfel încât actul educaţional să se desfăşoare în condiţii cât mai bune, începând cu semestrul doi al acestui an şcolar.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a adăugat faptul că examenele naţionale se vor susţine în format fizic, însă ţine foarte mult ca şi simulările pentru clasa a VIII-a şi clasa a XII-a să fie susţinute în format fizic în şcoală, cu toate măsurile de precauţie, altfel încât să se observe la ce nivel se află în momentul de faţă elevii în ceea ce priveşte parcurgerea programei.

De asemenea, ministrul Sorin Cîmpeanu a mai adăugat faptul că s-ar putea modifica programa în funcţie de felul cum elevii au asimilat până acum informaţia transmisă de către profesori şi a promis că până pe data de 15 februarie vor fi făcute publice datele cu privire la materia din care se va da examen pentru clasa a VIII-a şi pentru Bacalaureat, dar şi modalitatea în care vor fi susţinute examenele.

Deocamdată, până pe 15 ianuarie, se aşteaptă din partea Inspectoratelor Şcolare numărul de cadre didactice care doresc să se vaccineze, iar ministrul educaţiei a mai spus că se va deschide şcoala în format fizic doar acolo unde este posibil, adică eventual în cele 19 judeţe unde rata de incidenţă de infectare este foarte mică, sub 1 la mia de locuitori.

În ceea ce priveşte Bucureştiul, care depăşeşte în momentul de faţă un număr de trei la mia de locuitori, se pare că în momentul de faţă ministrul educaţiei spune că este posibil ca toate cursurile să fie desfăşurate în sistem online dacă situaţia epidemiologică nu o va permite, inclusiv pentru copiii de grădiniţă şi inclusiv pentru elevii din ciclul primar.

În ceea ce-i priveşte pe elevii de clasa a VIII-a şi a XII-a, le-a dat asigurări că va face tot posibilul ca toate examenele să se desfăşoare în condiţii optime, în format fizic, cu toate măsurile de prevenţie.Autor:
Felicia Mocanu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
7 Ianuarie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza