Consultări la Cotroceni Iohannis - Tăriceanu - Zgonea

Preşedintele Klaus Iohannis discută cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu şi Valeriu Zgonea, despre priorităţile sesiunii parlamentare care începe astăzi.

Adăugat: 2 Februarie 2015
Ultima actualizare:2 Februarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Consultări la Palatul Cotroceni
trimite pe mail

UPDATE  Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat că  în cadrul întâlnirii de la Cotroceni, a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis subiecte de actualitate politică.

"Am trecut în revistă chestiuni de actualitate politică şi de perspectivă, lucruri importante care ţin de relaţia interinstituţională. Ceea ce mă bucură este însă că am constatat  la preşedinte dorinţa de comunicare şi colaborare interinstituţională, aşa cum este firesc într-o ţară normală cu instituţii solide şi care gândesc totuşi în perspectivă şi ţinând cont de interesul cetăţeanului. (...) Subiectele care au fost discutate şi la întâlnirile pe care preşedintele le-a avut cu partidele politice le-am avut şi noi ca subiecte pe ordinea de zi", a precizat Tăriceanu.

Înainte de începerea  lucrărilorilor  noii sesiuni parlamentare, preşedinţii celor două Camere, Valeriu Zgonea şi Călin Popescu Tăriceanu au mers la Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis îi invitase marţea trecută pentru a discuta propunerile de modificare a legilor electorale şi priorităţile legislative pentru următoarea perioadă, însă întrunirea a fost reprogramată pentru astăzi, întrucât la acel moment cei doi se aflau în vizite în străinătate.

Săptămâna trecută, şeful statului a avut consultări pe aceeaşi temă cu reprezentanţii tuturor partidelor parlamentare, în urma cărora a anunţat că până la finalul sesiunii ar urma să se finalizeze legislaţia electorală.

Consultările au loc chiar în ziua în care parlamentarii se întorc la lucru.

VEZI PRIORITĂŢILE PARTIDELOR

Puterea şi opoziţia şi-au stabilit priorităţile, între care se numără o nouă legislaţie electorală, simplificarea procedurilor privind ridicarea imunităţii parlamentarilor şi legea insolvenţei persoanelor fizice.

În programul deputaţilor, apare, tot de astăzi, o noutate - "Ora primului ministru" - moment în care premierul Victor Ponta va prezenta în plen priorităţile guvernului.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
2 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza