Consultări cu partidele pentru desemnarea unui premier

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că se va consulta cu partidele parlamentare, începând de astăzi de la ora 13:00, după ce premierul desemnat, Florin Cîţu, şi-a depus mandatul.

Adăugat: 13 Martie 2020
Ultima actualizare:13 Martie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României. Sursa: presidency.ro
trimite pe mail

Liderul PNL de la Camera Deputaţilor, Florin Roman, a precizat că Ludovic Orban are mandatul partidului de a negocia o majoritate parlamentară.

Florin Roman: Ludovic Orban este un om cu o putere de muncă fantastică. Este preşedintele partidului, poate aduna toată puterea. Prioritatea noastră numărul 1 este lupta împotriva epidemiei.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, crede că o nouă nominalizare a lui Ludovic Orban este o soluţie proastă, dar că ar putea totuşi să fie susţinută în anumite condiţii.

Marcel Ciolacu: Este o variantă care poate crea o majoritate în Parlament. Nu sunt ferm convins că am vota-o, vom vedea şi componenţa guvernului. În primul rând, dacă rămâne domnul Costache, cu certitudine e o variantă pe care nu o vom vota. Cea mai bună variantă ar fi un guvern de uniune naţională, condus de către un prim-ministru tehnocrat.

Liderul USR, Dan Barna, a precizat că Alianţa USR-PLUS îl va propune tot pe Dacian Cioloş pentru funcţia de prim-ministru.

Dan Barna: Alianţa USR-PLUS are propuneri de premier, este propunerea de premier Dacian Cioloş. Vom face tot ce depinde de noi în zilele următoare, pentru a ieşi din această criză, în care vechea clasă politică insistă să ţină România, insistă cu iresponsabilitate în acest moment.

Şi PMP crede că tot Traian Băsescu poate să fie un premier bun, dar nu exclude susţinerea şi a unei alte propuneri.

Deputatul Marius Paşcan: Noi punem interesul ţării, mai presus decât un interes politicianist mărunt sau al unui partid. Noi vom susţine orice Guvern, capabil să-şi asume responsabilitatea de a parcurge această perioadă dificilă pentru România, într-un moment de pericol.

Liderul Pro România, Victor Ponta, crede că un premier propus de PSD şi ALDE ar trebui să fie susţinut.

Victor Ponta: Dacă PSD-ALDE propun un candidat de premier, cred că suntem obligaţi să dăm dovadă de responsabilitate, să propunem un premier serios şi o echipă serioasă, să o votăm şi să ne ocupăm noi de ceea ce PNL trebuia să se ocupe şi au dezertat.

Din partea ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, crede că şi noile consultări sunt inutile pentru că preşedintele României va face o nouă propunere care nu o să fie serioasă.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Martie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza