Constituţia maghiară trebuie să fie responsabilă şi pentru ungurii din afara graniţelor

Vicepreşedintele Parlamentului European, László Tőkés, a declarat că prin noua constituţie a Ungariei trebuie continuat procesul de unificare a naţiunii maghiare.

Adăugat: 26 Martie 2011
Ultima actualizare:26 Martie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

László Tőkés consideră că este important ca în legea fundamentală a Ungariei să fie inclusă şi responsabilitatea statului ungar faţă de maghiarii de dincolo de graniţele Ungariei.

 

 

 

Noua Constituţie a Ungariei trebuie să asigure şi dreptul la vot pentru maghiarii care trăiesc în zonele de dincolo de hotarele Ungariei, a mai afirmat vicepreşedintele PE, după ce a fost primit de preşedintele Ungariei, Pál Schmitt.

 

 

 

László Tőkés a adăugat că preşedintele Ungariei a fost de acord cu aceste idei.

 

 

 

Un alt subiect abordat la întâlnirea celor doi oficiali s-a referit la înfiinţarea patrimoniului naţional maghiar din bazinul carpatic, după modelul patrimoniului mondial al UNESCO.

 

 

 

Astfel, în numele Consiliului Autonomiei Maghiare din bazinul carpatic, la Comisia pentru culturală a Parlamentului ungar va fi depusă o iniţiativă legislativă în acest sens, a mai spus László Tőkés, care a subliniat că aşa cum oraşul Pannonhalma este inclus pe lista patrimoniului mondial, la fel trebuie să fie şi oraşele Alba Iulia, Oradea, Kosice (Slovacia) sau Mukacevo (Ucraina).

 

 

 

László Tőkés a mai precizat că şeful statului ungar, Pál Schmitt, susţine programul intitulat "E bine să fi maghiar", al cărul scop este ca tot mai mulţi maghiari să îşi declare apartenenţa naţională, la recensămintele populaţiei care vor fi efectuate în ţările vecine cu Ungaria.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Petruţa Obrejan
Adăugat:
26 Martie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza